DOLAR 32,4446 -0.13%
EURO 34,7648 -0.61%
ALTIN 2.440,780,20
BITCOIN 20901311,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis’in federasyon şartları… “Garantiler kalkmalı Türk askeri çekilmeli”

Anastasiadis’in federasyon şartları… “Garantiler kalkmalı Türk askeri çekilmeli”

ABONE OL
24 Temmuz 2019 13:22
Anastasiadis’in federasyon şartları… “Garantiler kalkmalı Türk askeri çekilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Anastasiadis: İki kesimli, iki toplumlu federasyon için ilk önce egemenlik ve toprak bütünlüğünü garanti altına alınmalı. İkinci olarak garantiler ve müdahale hakları kaldırılmalı. Üçüncü olarak Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli.
Alithia gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastsiadis, yeni tur müzakerelere doğrudan katılmaları konusunda hazır ve kararlı olduklarını belirtirken Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin de niyetlerini netleştirmesi gerektiğini savundu.
Gazete Anastasiadis’in bu açıklamasının, Girne kökenli Rumların, Güney Lefkoşa’da düzenledikleri “anti işgal” etkinliği sırasında Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu tarafından okunduğunu yazdı.
Habere göre Anastasiadis, yeni tur müzakerelere doğrudan katılmaları konusunda hazır ve kararlı olduklarını belirtirken, Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin, kapsamlı bir çözümün sağlanması hedefiyle sürecin en yakın zamanda yeniden başlaması amacıyla, benzer niyetlerini ortaya koyması gerektiğini savundu.
Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümünün, uluslararası hukuk ve BM kararlarına mutlak uyumlu olması, Güney Kıbrıs’ın AB üyeliği sıfatıyla olduğu gibi, çağdaş, bağımsız ve egemen bir devlette, istisnasız tüm yasal sakinlerin barış içinde birlikte yaşamasına olanak tanıyacak güvenlik ve refah koşullarını yaratması gerektiğini ifade etti
“Kıbrıs Cumhuriyeti”nin iki kesimli iki toplumlu federasyona dönüşmesinin gerekliliğinden söz eden Anastasiadis bunun, ilk önce egemenliği toprak bütünlüğünü garanti altına alması , ikinci olarak ise çağ dışı garantilerden, müdahale haklarından ve yabancı askerlerin varlığından arındırılmış olarak yeni bir düzene yol açması gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.