DOLAR 32,5846 0.27%
EURO 34,8060 0.11%
ALTIN
BITCOIN 20690443,93%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis’ten Rumlara çağrı;     “Türklere karşı mücadele edelim”

Anastasiadis’ten Rumlara çağrı; “Türklere karşı mücadele edelim”

ABONE OL
02 Ocak 2018 10:38
Anastasiadis’ten Rumlara çağrı;     “Türklere karşı mücadele edelim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Tahriklerin farkındayız, Türklerle  nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz” dedi.

Alithia gazetesinin haberine göre, yeni yıl nedeniyle mesaj yayımlayan Anastasiadis, 2017 yılındaki başarılara değinirken, gelecekteki tahriklerden de söz etti ve şu an en çok ihtiyaç duyulan şeyin, planların hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti.

2017 yılının istikrar ve kalkınma yılı olduğuna işaret eden Anastasiadis, iş birliği ve ortak çaba sayesinde, herkesin arzu ettiği Kıbrıs için güçlü temeller atıldığını belirtti.

Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise Anastasiadis, sıkı ve yöntemli çalışmayla, vatanın yeniden birleşmesi ve “işgalin sona ermesi” hedefine hiç olmadığı kadar çok yaklaşmayı başardıklarını kaydetti.

Anastasiadis, Türkiye’yi sorumluluklarının karşısına koyduklarını ve AB’nin de olduğu ortamda güvenlik, garantiler ve askerin çekilmesi gibi konuların görüşüldüğünü söyledi.

Habere göre Anastasiadis, Türk uzlaşmazlığına rağmen, hedeflerinin, vatanı yeniden birleştirecek bir çözüme ulaşmak olduğunu kaydetti.

2018 yılının, enerji planlarıyla ilgili belirleyici bir yıl olacağını belirten Anastasiadis, dış politikada ise, dış ülkelerle iş birliklerini artıracaklarını ifade etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (5)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.