DOLAR 32,5179 -0.09%
EURO 34,9523 0.3%
ALTIN 2.435,790,54
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis’ten Türkiye’ye tehdit:  AB üyesi olamazsın

Anastasiadis’ten Türkiye’ye tehdit: AB üyesi olamazsın

ABONE OL
29 Mart 2018 10:41
Anastasiadis’ten Türkiye’ye tehdit:  AB üyesi olamazsın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anastasiadis: Türkiye’nin AB ilkelerine uyum sağlaması, AB ve deniz hukukuna da saygı göstermesi gerekir. Türkiye’nin mesajı alıp almadığı zaman içinde ortaya çıkacak. Türkiye, AB katılım sürecinin devam etmesini istiyorsa, AB değer ve ilkelerine uyması gerekir

AB ile Türkiye arasında Varna’da gerçekleştirilen zirve ve sonuçları Rum basınında geniş yer bulurken, başta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis olmak üzere birçok Rum yetkiliden zirvenin sonuçlarına ilişkin yorumlar geldi.
ANASTASİADİS
Gazete, AB’nin Varna zirvesindeki tutumunun Güney Kıbrıs tarafından memnunlukla karşılandığını, Rum hükümetinin ise düşük tonda açıklamalar yapma ve bekleme politikasını izlemeyi seçtiğini yazdı.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in AB Zirvesi sonuçlarının AB yetkilileri tarafından Varna zirvesinde Türkiye’ye iletilmesinden ötürü “temkinli iyimserlik” taşıdığı yorumunda bulunan gazete, Anastasiadis’in konuya ilişkin dünkü açıklamasına da yer verdi.
Türkiye’nin AB ilkelerine uyum sağlaması, AB ve deniz hukukuna da saygı göstermesi gerektiğini söyleyen Anastasiadis, Türkiye’nin mesajı alıp almadığının ise zaman içinde ortaya çıkacağını belirtti.
Anastasiadis, Türkiye’nin bir gün, AB katılım sürecinin devam etmesini istiyorsa, AB değer ve ilkelerine uyması gerektiğini anlamasını umut ettiğini ifade etti.
Anastasiadis, “Kıbrıslı Türklerin, öyle ya da böyle garanti altına alınmış olduklarını ve güya onların korunmasına ilişkin ortaya konan sebeplerin, Türkiye’nin doğal kaynakları ya da Doğu Akdeniz’in doğal kaynaklarının Avrupa’ya gidişini kontrol etmek için öne sürdüğü bahane olduğunu” iddia etti.
Anastasiadis, gerginlik ya da çatışma istemediklerini, doğal kaynaklardan sağlanacak faydaların, anlaşıldığı üzere, devlete ve Kıbrıslı Türk ya da Rum olsun, vatandaşlara ait olduğu iddiasını da yineledi.
DİKO’dan yapılan açıklamada, AB tarafından yapılan sözlü açıklamaların, Türkiye’nin eylemlerinin sonuçlarını çekilmez kılacak önlemler olarak hayata geçirilmesi gerektiği iddia edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.