DOLAR 32,5907 0.35%
EURO 34,8179 0.21%
ALTIN 2.503,740,79
BITCOIN 21046741,87%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Angelidis açıkladı;    Rusya’dan silah alıyoruz

Angelidis açıkladı; Rusya’dan silah alıyoruz

ABONE OL
24 Aralık 2018 12:10
Angelidis açıkladı;    Rusya’dan silah alıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Güney Kıbrıs ile ABD arasında güvenlik ve savunma alanındaki işbirliğinin stratejik geleceğinin bulunduğunu söyledi.
Fileleftheros gazetesine röportaj veren Angelidis, iki ülke arasındaki işbirliğinin hiçbir ülkenin aleyhinde olmadığını ve Güneydoğu Akdeniz’deki istikrar ile güvenliğin korunmasını hedeflediğini kaydetti.
Habere göre Angelidis, Güney Kıbrıs’ın enerji programının devamı için, bölge ülkeleriyle işbirliği çerçevesinde, egemenlik haklarının tanınmasını garanti altına alacak faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.
Angelidis, Rusya da dahil dost ülkelere kolaylık sağlamaya devam edeceklerini ve bunun, Güney Kıbrıs’ın bölgede oynadığı rolün gereği olduğunu ifade etti.
Rusya’nın Güney Kıbrıs’a ABD askerlerinin yığınak yapacağına dair tepkisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Angelidis, Güney Kıbrıs’ın tezinin, askerin hemen uzaklaşması ve Kıbrıs sorununa BM parametreleri çerçevesinde iki toplumlu ve iki kesimli federasyon çözümü bulunması olduğunu anımsatarak, yine de jeopolitik konum göz önünde bulundurularak, bölgedeki istikrar ve güvenliğin sağlanması açısından, üçüncü ülkelerle işbirliği yapılmasını göz ardı edemeyeceklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.