DOLAR 32,6155 0.35%
EURO 34,8399 0.15%
ALTIN 2.493,630,38
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Angelidis; BM Barış Gücü Kıbrıs’ta kalmalı

Angelidis; BM Barış Gücü Kıbrıs’ta kalmalı

ABONE OL
01 Nisan 2019 10:19
Angelidis; BM Barış Gücü Kıbrıs’ta kalmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis , Birleşmiş Milletlerin barış operasyonlarıyla ilgili bir toplantısına katıldı.
Fileleftheros gazetesi “İşgal ve UNFICYP Birlikte Gidiyor” başlıklı haberinde, Angelidis’in BM Genel Kurulu kürsüsünden “Türk işgali devam ettiği müddetçe, Kıbrıs’taki BM Barış Gücünün varlığının da devam etmesi gerektiğini vurguladığını” yazdı.
Konuşmasında “UNFICYP’in, görev tanımı kapsamındaki tutarlı iyi performansı nedeniyle, BM’nin etkili bir barışı koruma operasyonundan ibaret olduğunu” dile getiren Angelidis, “UNFICYP’in varlığının, yasadışı Türk işgalinin sona ermesi aynı zamanda barış ve uluslararası meşruiyetin tesis edilmesi sağlanana kadar, gerekli olduğu” iddiasında bulundu.
Toplantıda Rum kesiminin, bunca yıldır UNFICYP’e, gerek ekonomik gerekse de personelle katkıda bulunan tüm üye devletlere yönelik teşekkürlerini de dile getiren Angelidis, Rum hükümetinin gönüllü katkılarla Barış Gücünün bütçesinin 3’te birini karşıladığını ve “Türk işgalinin sona ermesiyle birlikte, misyonu sona erene kadar da bunu sürdüreceğini” sözlerine ekledi.
Angelidis BM’deki konuşmasının ardından yaptığı açıklamada ise, UNFICYP’in yaptığı işin çok önemli olduğunu ve bu misyonun bileşimi ile görev tanımının hiçbir şekilde bozulmaması gerektiğini söyledi.
Doğu Akdeniz’deki üçlü işbirliklerine de değinen Rum bakan, Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail ve Yunanistan-Güney Kıbrıs-Mısır gibi işbirliklerine katılımlarının, bölgedeki güvenlik ve huzur ruhunun korunmasına imkan verdiğini ve katkıda bulunduğunu da dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.