NACAK GAZETESİ-Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO), seferilikte yapılan değişiklikler ve savunma konularında değerlendirmelerde bulundu.
Fileleftheros gazetesine konuşan Angelidis, seferilik alanında yapılan değişiklikler hakkında bilgi vermeye çağrılması üzerine, seferiler RMMO’nun temelini oluşturduğu için bu konunun her zaman kendilerini meşgul ettiğini belirtti.
Yapılan değişiklikle seferberlik için yapılan çağrı sayısının arttığını ancak, seferberlik saatlerinin azaltıldığını ifade eden Angelidis, önemli olanın, zamanın, eğitimler ve uzmanlık için değerlendirilmesi olduğunu belirtti.
Bu köklü değişikliklerin hedefinin, seferilerin uyanık ve hazır olda bulunması olduğunu ifade eden Angelidis, her seferinin, “vatan çağırdığında” nereye gideceğini, komutanının ve liderinin kim olacağı, görevini yapmaya neyle çağrılacağını bilmesi gerektiğini vurguladı.
Değişikliklerin neye dayandığının sorulması üzerine Angelidis, RMMO kurmaylığı ve Savunma Bakanlığının, RMMO’nun ihtiyaçlarını, güçlerin yeni yapısını ve modernleşmesini dikkate alarak bir çalışma yaptığını ve bunu kendisine sunduğunu belirtti.
Yapılan değişiklikler karşısında tepkilerin olumlu olduğunu da söyleyen Angelidis, hedeflerinin, değişiklikleri 2019 Ocak ayında uygulanmaya koymak olduğunu ifade etti.
Güney Kıbrıs’ın PESCO’ya katılımının nasıl gittiğinin sorulması üzerine Angelidis, PESCO ve AB’nin diğer kurum ve organlarına katılımlarının, personelin mücadele etkililiği açısından kendilerini ayrı bir seviyeye taşıdığını belirtti.
Kazanılan deneyim ve bilgilerin RMMO tarafından değerlendirildiğinden söz eden Angelidis, Avrupalıların, kendilerini, eşit üye devlet olarak gördüklerini ifade etti.
Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki enerji faaliyetlerinden de bahseden Angelidis, tüm yetkililerin, enerji programının kesintisiz bir şekilde sürmesi için çalıştığını belirtti.
UYUŞTURUCU SORUNU
Simerini gazetesi ise manşetten verdiği haberinde, RMMO’nun sözleşmeli askerleri arasında uyuşturucu sorununun olduğunu yazdı.
Bu askerler arasında son altı ay içerisinde dokuz uyuşturucu kullanımı vakasının görüldüğünü belirten gazete, Angelidis’in yaptığı açıklamada, meselenin derhal kökten çözümü için hareket etmeye hazır olduklarını ifade ettiğini aktardı.
GÜNDEM
21 Nisan 2025SPOR
21 Nisan 2025GÜNDEM
21 Nisan 2025SPOR
21 Nisan 2025SPOR
21 Nisan 2025GÜNDEM
21 Nisan 2025GÜNDEM
21 Nisan 2025
717359 668615As I internet site possessor I believe the content matter here is rattling wonderful , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Very best of luck. 912032
558492 780724I truly enjoy seeking by means of on this web internet site , it holds superb content material . 462990
350234 526097several thanks for telling!. Truth is normally the most effective vindication against slander. by Abraham Lincoln.. 783887