DOLAR 32,5693 0.26%
EURO 34,7893 -0.02%
ALTIN 2.491,270,29
BITCOIN 20583533,51%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Angolemli Meclis Başkanı yapılacak

Angolemli Meclis Başkanı yapılacak

ABONE OL
03 Ekim 2018 11:30
Angolemli Meclis Başkanı yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü Genel Kurulu’nda ilk önce bilgiye ve onaya sunuşlara yer verildi.
Genel kurulda daha sonra HP Milletvekili Hasan Topal’ın Meclis İçtüzüğü değişiklik karar önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi oy çokluğuyla kabul edildi.
Topal, Meclis’te grubu olmayanların da Meclis Başkanı seçilebilmesini öngören öneriyle ilgili konuşmasında, yasanın gerekçesinin öneride detaylı şekilde anlatıldığını söyledi.
OĞUZ
UBP Milletvekili Dursun Oğuz, söz alarak, bu öneriye olumlu oy vereceklerini kaydetti. Oğuz, “Meclis kendi kuralları çerçevesinde eşit ve adaletli şekilde yönetilmiyor. Niye Meclisin bağımsızlığına leke sürelim?” görüşünü dile getirdi.
ARIKLI
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclis içtüzüğü konusundaki öneriye UBP’nin“evet” diyecek olmasını eleştirdi.
Arıklı, “Seçilmiş bir Meclis Başkanımız var. Sayın Uluçay, bizlerin oyu ile seçildi. Onu seçerken bize ‘geçici olarak seçiyoruz, protokolümüze göre başkan olarak başka bir arkadaşı seçeceğiz’ demediniz. Bunlar bizim sorunumuz değil. Meclisi bununla oyalamayın. Angolemli bu görevi hak ediyor. Gelecek dönemde aday olursa oyum kendisindir ama bu öneriyle oyumuz hayırdır” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.