DOLAR 32,5910 0.11%
EURO 35,0220 0.42%
ALTIN 2.417,59-0,22
BITCOIN 2098231-3,22%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Angolemli’ye kıyak

Angolemli’ye kıyak

ABONE OL
07 Şubat 2018 12:03
Angolemli’ye kıyak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TDP milletvekili Hüseyin Angolemli’ninzorlamayla  Meclis Başkanı yapılmak istenmesiyle ilgili iddialar gündeme geldi.

  • Angolemli, Meclis Başkanı olursa aldığı maaş artacak ve emekliğe çıktığında  bu fark emekli maaşı ile ikramiyesine yansıyacak
  • Angolemli, Meclis Başkanı olursa emekliye çıktığında kırmızı pasaport ile diğer devlet olanaklarını yaşamı boyunca kullanabilecek

 

Anayasa’nın 83. maddesine aykırı şekilde, Meclis’te gurubu bulunmayan TDP’nin milletvekili Hüseyin   Angolemli’nin Meclis Başkanı yapılmak istemesine muhalefet partileri karşı çıkarken, konu  hükümet tarafından görüş alınması için Başsavcılığa aktarıldı.

 

DÜN ÖYLE- BUGÜN BÖYLE

 

CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, daha önce Meclis’te yaptığı konuşmalarda Meclis’te grubu olmayan partilere ait milletvekillerinin Meclis Başkanı ve Meclis Başkan Yardımcısı olamayacağını belirtirken, şimdi ise konunun Başsavcılığa gönderilmesini ve görüş alınmasını istedi ve bunu gerçekleştirdi.

ERHÜRMAN’IN KONUŞMASI

Erhürman’ın daha önce Meclis’te yapmış olduğu konuşma şöyle;

 

“ …Sayın Başkan , bir açıklama yapmak isterim. Tutanaklarda olsun diye, ileride herhangi bir şey çıkarsa. Şimdi Anayasa’da biliyorsunuz, bu tutanaklarda yer alsın diye söylüyorum. 83’üncü maddede , Meclis Başkanı’nın  ve Meclis Başkan Yardımcısının  görev süreleri belirlenmiştir  ama yine aynı maddenin içerisinde.  Yine Anayasa’nın içerisinde  Divan’da sadece  gruplu olan partilerin, üyelerinin yer alacağı  yazılıdır. Dolayısıyla bu iki fıkra, iki hüküm birlikte yorumlanmalıdır. Yani evet, Meclis Başkanlığı, Meclis Başkan Yardımcısının  süreleri bellidir ama bunların grup üyesi olması gerektiği de bellidir.   Dolayısıyla  grubu düştüğü anda otomatik olarak  bunun düşmesi gerekir. Bunu sürenin sonuna kadar gitmemesi   gerekir. İki maddenin birlikte yorumlanmasından. O yüzden bunun tutanaklarda olması için vurgulamak istedim. Teşekkür ederim sayın Başkan.”

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.