DOLAR 32,2615 0%
EURO 34,7167 0%
ALTIN 2.396,14-0,16
BITCOIN %
Lefkoşa
°

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AP seçimlerinin stratejisi…    “Birleşik Kıbrıs” denemesi

AP seçimlerinin stratejisi… “Birleşik Kıbrıs” denemesi

ABONE OL
26 Nisan 2019 09:45
AP seçimlerinin stratejisi…    “Birleşik Kıbrıs” denemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AKEL AP Milletvekili Neoklis Silikiotis 26 Mayıs’ta yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, AB ile Rum Yönetimi’nin strateji ve hedefini gözler önüne serdi.

“HEDEF BİRLEŞME”
Silikiotis yaptığı açıklamada Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanacak olan Kıbrıs Türklerinin sayısının “birleşme” ve “Türkiye’ye karşı yürütülen mücadele için önemli olduğunu” belirtirken, 80 bin 800 Kıbrıslı Türk seçmenin çoğunluğunun oy kullanması için gerekenin yapılmasını da istedi.

TÜRK SEÇMENLER İÇİN OY SANDIKLARI
Rum Yönetimi de, Kıbrıslı Türk seçmenlerin daha rahat ve daha kolay oy kullanabilmeleri için geçiş kapılarına yakın bölgelere 50 oy sandığı yerleştirecek.

OTOBÜSLERLE TAŞIYACAKLAR
Geçiş kapılarına uzak bölgelerde ikamet eden Kıbrıslı Türk seçmenlerin oy sandıklarına götürülmeleri için de otobüsler ve özel araçlar kullanılacak.

KIBRISLI TÜRK ADAYLAR
Niyazi Kızılyürek, Avrupa Parlamentosu seçimlerine AKEL adayı olarak katılırken, Şener Levent, Öz Karahan, Leyla Kıralp, Zeki Beşiktepeli, Faize Ödemirciler ve İbrahim Aziz “Yasemin Hareketi” adı altında katılıyor. Kıbrıs Sosyalist Partisi’nin (KSP) adayları ise Mehmet Birinci ile Kazım Halit.

TÜMÜ DE RUM İLE BİRLEŞME YANLISI
Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan Kıbrıslı Türk adayların tümü de “Birleşik Kıbrıs” sevdalısı olarak tanınırken, tümü de Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılmasını ve Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılmasını savunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.