DOLAR 32,5993 0.37%
EURO 34,8274 0.25%
ALTIN 2.495,170,44
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apostolakis;   Helenizm’in yollarında yürüyoruz

Apostolakis; Helenizm’in yollarında yürüyoruz

ABONE OL
31 Ocak 2019 11:26
Apostolakis;   Helenizm’in yollarında yürüyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un liderlerle görüşmek üzere Ada’ya yapacağı ziyaret, Çipras’ın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere 5 Şubat’ta İstanbul’a yapacağı ziyaret öncesinde, Kıbrıs sorununda koordinasyon toplantısı yaptı.
Rum radyosu, görüşmenin, Rum-Yunan hükümetlerinin Kıbrıs sorunundaki koordinasyonu çerçevesinde gerçekleştiğini duyurdu.
Lefkoşa’nın Rum kesiminde dün gerçekleştirilen MED7 zirvesi dolayısıyla Güney Kıbrıs’ta bulunan Çipras, Rum Başkanlık Sarayı’nda Anastasiadis tarafından resmî törenle karşılandı.
Anastasiadis görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, Prespa anlaşmasının onaylanması konusunda gösterdiği cesaretten dolayı Çipras’ı kutladı ve anlaşmanın “gereksiz bir ihtilafı” sona erdirdiğine işaret etti.
Aleksis Çipras ise, “tarihi bir adım” olarak nitelediği Prespa anlaşmasının Yunanistan’ın uluslararası saygınlığını güçlendirdiğini ve bunun, Kıbrıs sorununa adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulma çabalarına yardımcı olacağını söyledi.
YUNANİSTAN MİLLİ SAVUNMA BAKANI
Yunanistan’ın yeni Milli Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis ise, ilk yurtdışı ziyaretini dün Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdi.
Dün sabah 08.45’te Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis ile Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Genelkurmaylığında bir araya gelen Apostolakis, ziyaretini “sembolik ancak özlü” diye niteleyerek “Helenizm’in çağdaş yollarında, sevgiyle ve Kıbrıs’a destekle yürüyoruz. Gelişmesini ve etkin olmasını beklediğimiz ortak eylemlerimiz var” dedi.
Angelidis ise, Türkiye’yi “agresif konumda olmak, düşmanca eylemler ve ihlallerde bulunmakla” itham etti, Apostolakis’in Güney Kıbrıs ziyaretinin böyle bir dönemde gerçekleştiğine işaret etti. Angelidis Güney Kıbrıs ve Yunanistan olarak bölgede istikrar ayağı olma pratiği ve donanımına sahip olduklarını öne sürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.