DOLAR 32,4857 -0.2%
EURO 34,9515 0.28%
ALTIN 2.435,450,52
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıklı  Akıncı’yı uyardı;

Arıklı Akıncı’yı uyardı;

ABONE OL
11 Haziran 2019 09:46
Arıklı  Akıncı’yı uyardı;
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclis’te 62. Madde tahtında söz aldı. Arıklı, Güney Kıbrıs’ın Fatih Gemisi personelinin tutuklanmasıyla ilgili girişimine işaret ederek, “Ne olacak deyip geçiştirmek doğru değil. KKTC olarak adım atmalıyız. Bu adımı Cumhurbaşkanı atmalı” dedi.
Arıklı, “Sayın Cumhurbaşkanı ciddi bir açıklama yapmadı. Bayram mesajında Türkiye’ye ve hükümete ‘AB çatısı altında iki devletli çözüm ilkesine şiddetle karşı çıktığı, görevde olduğu sürece de buna karşı çıkacağı mesajını verdi” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın hükümeti ve Meclisi yok sayamayacağını belirten Arıklı, “Yetki Meclis’te, Meclis’in içinden çıkan hükümettir. Sayın Cumhurbaşkanı’na bir daha hatırlatıyorum. 2003’teki olayı yeniden yaşamak istemiyoruz. İki devletli çözümün tartışılmasına şans verilmeli. Bu şansı peşinen berhava etmek, Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken bunun manipülasyon aracı olarak kullanmak doğru değil” ifadelerini kullandı.
Arıklı,“Sayın Cumhurbaşkanı’na kendi söylediklerini hatırlatıyorum. Görüşmeciyi atama yetkisinin Mecliste olduğunu kendi söyledi. Bunu hatırlatıyorum ve diyorum ki Meclisin ve hükümetin görüşlerine saygılı olun” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.