DOLAR 32,5946 0.35%
EURO 34,8080 0.17%
ALTIN 2.508,480,98
BITCOIN 21025882,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıklı; Bet ofisleri ülkenin yarası

Arıklı; Bet ofisleri ülkenin yarası

ABONE OL
13 Mart 2018 10:35
Arıklı; Bet ofisleri ülkenin yarası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arıklı: Gece kulüpleriyle ilgili kamuoyunu rahatsız eden olaylar yaşanıyor. Bet ofisleri de gece kulüpleri gibi ülkenin kanayan yarası. Seçim öncesi bet ofislerini kapatma kararlılığında görünen partiler bu konuyu hükümet programına dahi almadı

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclis’te , bütçenin geneli üzerinde yaptığı konuşmada, 4 milyar 500 bin TL’ye yakın gelir hedefleniyorsa niye yerel yönetimlere bunun yüzde 9.2’sinin verilmediğini sordu.
Arıklı, “şayet bu fonların parasını da bütçenin içinde değerlendirirseniz ve yüzde 9.5’ini belediyelere verirseniz belediyelere verilecek rakam sizin belirlediğinizin 100 milyon üzerine çıkacak ve zor durumdaki belediyeler nefes alacak. Böylece yerel yönetimler reformunu daha kolay yapacaksınız” dedi. “Türkiye ile ilişkilerin bir an önce düzeltilmesi gerekir” diyen Arıklı, “Başbakan ve Dışişleri bakanının ziyaretinde soğuk rüzgarlar estiğini gördüklerini”, bunun düzeltilmesinin bir görev olduğunu söyledi.
Türkiye’nin Afrin’de ciddi bir savaş verdiğini ve ülke olarak destek mesajı verilmesinin gerekliliğini önceden de dile getirdiğini hatırlatan Arıklı, bu konuda hala adım atamamasından ciddi üzüntü duyduğunu söyledi.
“VATANDAŞLIK KONUSU”
Arıklı, hükümetten vatandaşlık konusunda da çalışma beklediklerini, yasanın ne zaman çıkacağını bilemediklerini ancak vatandaşlık müracaatlarının dahi kabul edilmemesine anlam veremediklerini belirtti.
YDP Genel Başkanı Arıklı, gece kulüpleriyle ilgili de kamuoyunu rahatsız eden olaylar yaşandığını dile getirdi. Arıklı, müşavirlerle ilgili gündeme alınacak yasanın da emeklilik yasasıyla birlikte ele alınmasını istedi.
“GEÇİTKALE HAVALİMANI”
Geçitkale Havalimanı’nın alternatif olarak değerlendirilmesini talep eden Arıklı, Ercan Havalimanı sözleşmesinde kargo taşımacılığıyla ilgili bir madde olmadığını belirtti.
“BET OFİSLERİ”
Bet ofislerinin de gece kulüpleri gibi ülkenin kanayan yarası olduğunu dile getiren Arıklı, seçim öncesi kapatma kararlılığında görünen partilerin bu konuyu hükümet programına dahi almadığını söyledi.
TC’nin çift uyruklu ev hanımı vatandaşlara tanıdığı emeklilik hakkının KKTC’de de uygulanmasını talep eden Arıklı, “bu maddi hiçbir yükümlülük yaratmayacak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.