DOLAR 32,5429 0.16%
EURO 34,9519 -0.07%
ALTIN 2.455,590,81
BITCOIN 20864981,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıklı: Kısa sürede öğrencilerin ulaşım sorunu ortadan kaldırılacak

Arıklı: Kısa sürede öğrencilerin ulaşım sorunu ortadan kaldırılacak

ABONE OL
19 Ekim 2022 19:20
Arıklı: Kısa sürede öğrencilerin ulaşım sorunu ortadan kaldırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı bugün Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ile görüştü.

Ziyarette konuşan Prof. Hocanın, bu yıl Türkiye ve yabancı ülkelerden önemli sayıda öğrenci geldiğini belirtti.

Rektör Hocanın, 2023 yılı bütçesinde üniversiteye devlet desteğinin yükseltilmesi talebinde bulundu.

Prof. Hocanın, dövizde yaşanan artış nedeniyle mazot fiyatlarının yükselmesiyle öğrencilerin ulaşım maliyetlerinde ciddi sıkıntı yaşadığını da aktardı.

Bayındırlık ve Ulaşturma Bakanı Erhan Arıklı da, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin Gazimağusa’nın can damarı olduğuna işaret ederek, “üniversitenin sıkıntılarını takip etmek boynumuzun borcudur” dedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin üniversite anlamında ülkenin amiral gemisi olduğunu belirten Arıklı, birçok öğrencinin de üniversitede burslu okuduğunu göz önünde bulundurarak, devlet katkısının artırılması noktasına vurgu yaptı.

Bakan Arıklı, toplu taşımacılığın hayata geçirilmesi projesi üzerinde çalışıldığının altını çizen Arıklı, çok kısa sürede öğrencilerin ulaşım sorunun ortadan kaldırılacağını ifade etti.

“Türkiye’den deniz yoluyla gelen öğrenciler için de yeni deniz yolu şirketi arayışları içindeyiz” diyen Arıklı, bu noktada alternatif formüller üretilmeye çalışıldığını söyledi.

Arıklı DAÜ’yü ziyaret etti
Bakan Arıklı, DAÜ’ye devlet katkısının artırılmasına vurgu yaptı.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.