DOLAR 32,5834 0.29%
EURO 35,0020 0.07%
ALTIN 2.456,290,84
BITCOIN 21016240,50%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıklı ;  Oteller  sözleşmelere uymuyor

Arıklı ; Oteller sözleşmelere uymuyor

ABONE OL
03 Nisan 2018 17:48
Arıklı ;  Oteller  sözleşmelere uymuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis Sayıştay Komitesi’nin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından Bumerang Travel Club Ltd.’e (Cratos Premium Hotel’e) elektrik enerjisi tüketimleri üzerinden teşvik indirimi uygulaması sürecine ilişkin Sayıştay Denetim Raporu’na ilişkin raporunun milletvekillerinin bilgisine getirilmesinin ardından ilk konuşmayı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı yaptı.
Erhan Arıklı, Cratos Otel’e “adeta bağışlanan” elektrik faturasının günlerce konuşulduğunu ifade etti.
Arıklı, DPÖ’den alınan teşvik belgesi ile yapılan bu uygulamaların gerçekten Kıbrıs Türkü’ne hizmet edip etmediğinin sorgulanması gerektiğini vurguladı.
Ülkede yatırım yapan otellerin sözleşmelerine uymadığını da ifade eden Arıklı, özellikle Çalışma ve Turizm bakanlıklarına bu konuda büyük görev düştüğünü söyledi.
TATAR
UBP Milletvekili Ersin Tatar, Cratos Hotel’le ilgili ödemenin Maliye Bakanlığı tarafından yapılmasında sorun olup olmadığını sordu.
Teşvik sistemine her zaman bakılması gerektiğini dile getiren Tatar, ülkede büyük yatırımlar yapılmasının avantajlarını anlattı, fakat elektrik konusunda teşvik alacakların tekrar tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Memleketin kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tatar, teşvik hakkı olanın da hakkını alması gerektiğini kaydetti.
Başbakan ve Maliye Bakanı’nın “biz her türlü fedakarlığa hazırız” söylemlerini eleştiren Tatar, “göç yasası” ile ilgili söylemleri anımsatarak, “Madem istemezdiniz niye düzeltmediniz?” dedi ve kendi dönemlerinde yapılan düzenlemeler sayesinde şu anda bu koltuklarda oturulduğunu belirtti.
Bazı bakanlara eleştiriler yapan Tatar, Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının işten çıkarılması yönünde çalışma yapıldığını savundu ve bundan dolayı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’i eleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.