DOLAR 32,5258 -0.09%
EURO 35,0583 0.46%
ALTIN 2.436,940,58
BITCOIN 21069381,06%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıklı sordu;  “Kayıp 3 milyon nerede?”

Arıklı sordu; “Kayıp 3 milyon nerede?”

ABONE OL
07 Kasım 2018 11:56
Arıklı sordu;  “Kayıp 3 milyon nerede?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-YDP Genel Başkanı Gazimağusa Milletvekili Erhan Arıklı, Meclis’te yaptığı konuşmada “CAS Çalışanları ve Diğer Çalışanların Sorunları” konusuna değindi.
Rum tarafında Kıbrıs sorununa ilişkin farklı arayışlar olduğunu söyleyen Arıklı, Anastasiadis’in bugün basın toplantısı düzenleyeceğini ve bu konulara değineceğini kaydederek, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya da Meclis’i bilgilendirme çağrısı yaptı.
Arıklı, Başsavcılığın “CAS’ın devlete bağlı bir kuruluş” olup olmadığına ilişkin farklı zamanlarda farklı görüşler verdiğini söyleyerek, bunun nedenini sordu.
CAS’ın hisse değerinin 4 milyon dolar olduğunu söyleyen Arıklı, hükümete “Dome Otel’e uyguladığınız sistemi neden CAS’a uygulamıyorsunuz” diye sordu
“Bu arkadaşların suçu UBP döneminde işe alınmaları mıdır” diye soran Arıklı, kayıp 3 milyonun nerede olduğunun araştırılmasını ve konunun soruşturulmasını istedi.
ATAKAN
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, konunun mahkeme gündeminde olduğunu, bu nedenle ayrıntıya girmek istemediğini söyledi.
Çalışanların hangi partiyi destekledikleri veya hangi parti döneminde işe alındıklarının kendileri açısından bir önemi olmadığını söyleyen Atakan, “Bu kişilerin tümü KKTC vatandaşıdır. Bu konuda partilerden bağımsız bir bakış açısına sahibiz” dedi.
Başsavcılığın iki kez 2016 ve 2018 yıllarında CAS’ın devlet şirketi olmadığı görüşünü verdiğini söyleyen Atakan, önceki yıllarda verilen farklı kararların ardından son iki kararın, değişen olgular üzerine verildiğini kaydetti.
Mahkeme, savcılık ve CAS’ın o dönemdeki yöneticilerinin şirketin devlet kurumu olmadığı görüşünü ortaya koyduğunu dile getiren Atakan, yönetime bu nedenle müdahale edilemediğini, alınan doğru olmayan kararlara yönelik tedbir alınamadığını belirtti.
2017 yılı sonlarında “CAS’ın ipini çeken bazı kararlar alındığını” belirten Atakan, Ercan’da iki tane handling firmasının çalışması gerektiğinin farkında olduklarını ve bazı çalışmalar yapıldığını söyledi
Atakan, CAS’taki sorunlarla ilgili mahkeme kararı sonrasında, hem çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi hem de ikinci handling firmasına yönelik gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.