DOLAR 32,3865 0.19%
EURO 35,0586 -0.1%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN 2268902-1,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıklı;  Topraklarımızı  peşkeş çeken  Cumhurbaşkanı olamaz

Arıklı; Topraklarımızı peşkeş çeken Cumhurbaşkanı olamaz

ABONE OL
23 Ocak 2020 10:33
Arıklı;  Topraklarımızı  peşkeş çeken  Cumhurbaşkanı olamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- YDP Parti Meclisi önceki akşam 19.30’da K.T Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği toplantıda Parti MYK’sının 15 Ocak’taki önerisi doğrultusunda Genel Başkan Erhan Arıklı’yı oy birliğiyle Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi.
ARIKLI
YDP Cumhurbaşkanı Adayı ve Genel Başkanı Erhan Arıklı da bu şerefli ve onurlu görevi kendisine tevdi eden parti yetkili kurullarına teşekkür etti ve emanetin büyük ve kutsal olduğunu belirtti.
Dış güçlerin Akdeniz’de Türkiyesiz bir ortam ve Kıbrıs istediğini savunan Arıklı, KKTC’de de Rum tarafıyla anlaşıp, harita teslim eden, ülke topraklarının %25’ini peşkeş çeken bir kişinin Cumhurbaşkanı yapılmak istendiğini fakat YDP’nin davasının başında bulunarak buna müsaade etmeyeceğini kaydetti.
YDP’nin şehit ve gazilere karşı sorumlu olduğunu belirten Arıklı, bir tarafta ülke sorunlarına sorunlar ekleyerek sonra KKTC’yi ortadan kaldırıp federasyon kurmak isteyen zihniyetle, KKTC’nin şehitlerin emaneti olduğuna inanan, kan döküp can vererek KKTC’nin mücadelesini sahipleneneler arasında bir yarış geçeceğini söyledi.
Arıklı, 26 Nisan ve sonrasındaki günlerde ya Rumlara teslimiyet şartlarını konuşacak bir cumhurbaşkanı ya da iki devletli çözümü ve KKTC’nin tanınmasını savunan bir cumhurbaşkanının seçilmiş olacağını söyleyerek, KKTC’nin Girit gibi kaybedilmesini engelleyecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu ifade etti.
“ FEDERASYON GÖRÜŞMEM”
Cumhurbaşkanı olması halinde Rumlarla asla federasyon temelinde bir çözümü konuşmayacağını söyleyen Arıklı, kendisinin “federasyon Kıbrıs Türkünün mezarıdır” afişini astığı için tutuklanıp ceza aldığını da hatırlattı ve Kıbrıs’ta bir federasyona inanmadığını yineledi.
Cumhurbaşkanı’nın seçildikten sonra KKTC’nin yaşatılması, özgürlüğü ve bağımsızlığını koruyacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin ettiğini de hatırlatan Arıklı, önce bunu yapıp ardından KKTC’nin yok edilmesi için federasyon görüşmesi yapanlara “Siz tek ayağınızın üzerinde mi yemin ediyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
“İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ KONUŞURUM”
Arıklı seçimi kazanması halinde Rum tarafıyla iki devletli çözümü konuşacağını, Birleşmiş Milletlerin (BM) 541 ve 550 numaralı “KKTC’yi tanımayınız” diyen tavsiye nitelikli kararlarının hiçbir bağlayıcılığı olmadığını, nitekim bunların Türkiye’ye karşı uygulanamadığını belirtti.
KKTC’nin diğer devletler tarafından tanınmasının ilk önce “Federasyon konuşmayı kesmekten” geçtiğini söyleyen Arıklı, bunun sıkıntılarını kendi yaptığı tüm dış temaslarda birebir yaşayıp tecrübe ettiğini de söyledi.
“ÇARESİZLİK YAŞIYORLAR”
Cumhurbaşkanı adayı çıkan adayların büyük bir kısmının YDP’nin söylediklerini söyleyemeyip, federasyonu tek dünya görüşü olarak benimseyip adeta “öğrenilmiş çaresizliği” yaşadıklarını savunan Arıklı, YDP’ninse “Beceremiyorsan çek git; biz KKTC’nin nasıl tanıtılacağını gösterelim” dediğini vurguladı.
“TÜRKİYE”
“Aramızda Rumların haklarını Rumlardan iyi savunan ve Rumların avukatlığına soyunanlar var” diyerek diğer partilere göndermede bulunan Arıklı, “Yıllarımızı masada heba ediyoruz… Şimdi ben de biliyorum ki Türkiye de artık iki devletli bir çözümü ve bunu konuşacak bir cumhurbaşkanı istiyor” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.