DOLAR 32,5056 0.28%
EURO 34,5706 0.17%
ALTIN 2.497,380,59
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ARUCAD, ITICAM ve INTE konferanslarına ev sahipliği yaptı

ARUCAD, ITICAM ve INTE konferanslarına ev sahipliği yaptı

ABONE OL
30 Temmuz 2022 14:59
ARUCAD, ITICAM ve INTE konferanslarına ev sahipliği yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl sekizincisi düzenlenen İletişim ve Medyada Uluslararası Trendler ve Sorunlar Konferansı (ITICAM) ve Uluslararası Eğitimde Yeni Ufuklar Konferansı (INTE), 28-29 Temmuz tarihlerinde Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nde (ARUCAD) gerçekleştirildi.

ARUCAD’dan yapılan açıklamaya göre, Sakarya Üniversitesi, Eğitim İletişimi ve Teknolojisi Derneği (AECT) ve İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa işbirliğinde gerçekleşen ve bu yıl farklı ülkelerden 15 farklı katılımcının katıldığı konferanslarda 60’ı bilim kurulu tarafından onaylanan toplam 160 makale yayınlandı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan ARUCAD Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Dalkılıç, üniversitenin böyle değerli konferanslara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aytekin İşman moderatörlüğünde gerçekleşen konferanslara iki gün boyunca ABD, Portekiz ve Malezya gibi birçok farklı ülkeden konuşmacı katıldı. Devam eden Covid-19 salgını nedeniyle bizzat gelemeyen akademisyenler, bildirilerini çevrimiçi teslim ederek canlı oturumlara katıldı.

– Konuşmacılar, eğitimde günün zorluklarına değindi

Eğitimde günün zorluklarına ilişkin çeşitli konulara değinen konuşmacıların yer aldığı konferansta, Ohio Üniversitesi’nden Prof. Douglas Franklin, toplumda gerçekleşen her olayın merkezinde yükseköğrenimin olduğunu belirtti. Franklin içinde bulunduğumuz dünyayı “uçucu, belirsiz, karmaşık ve muğlak” anlamına gelen “VUCA Dünyası” olarak tanımlarken, bu dünya ile başa çıkabilmek için mantıklı düşünmeyi, analiz etmeyi ve işbirlikçi olmanın önemine değindi.

Ohio Üniversitesi’nden bir diğer konuşmacı Prof. Teresa Franklin ise Covid-19 krizinden sonra ilerlemek için “eskisi gibi devam etmek veya bu krizi yüksekeğitimi dönüştürebilecek bir araç olarak kullanmak” seçenekleri olduğunu belirtti. Teresa Franklin, bu anlamda yükseköğrenim araştırmalarını hızlandırmak için yapay zeka (AI) kullanımının önemini vurguladı.

İki gün süren etkinlikler, konferanslara ek gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve bildirim sunumları ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.