DOLAR 32,4414 0.18%
EURO 35,0516 -0.16%
ALTIN 2.322,020,14
BITCOIN 22933532,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asgar Ücret Tespit Komisyonu toplandı

Asgar Ücret Tespit Komisyonu toplandı

ABONE OL
06 Haziran 2023 16:58
Asgar Ücret Tespit Komisyonu toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma yaşamındaki güncel konuları görüşmek amacıyla toplandı.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun ve Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ile diğer yetkililer katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, çalışma yaşamındaki koşulları konuşabilmek ve bazı prensipler belirleyerek yol haritası çizmek için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakanlığın yaptığı çalışmalar içerisinde dünyada altı tür asgari ücret belirleme çalışması olduğunu gördüklerini kaydeden Taçoy, asgari ücretin ulusal olarak, bölgesel olarak, sektörler olarak, yapılan işe göre, işletmelerin büyüklüğüne göre ya da nüfusa göre tespit edildiğini söyledi

Asgari ücreti belirlemede koşulların çok önemli olduğunu ve bunlarrın tartışılması gerektiğini belirten Taçoy, komisyonunun sadece asgari ücrreti belirlemek için değil çalışma koşullarını tartışabilmek ve iş yasasını konuşabilmek için de bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.

Asgar Ücret Tespit Komisyonu
Komisyon yol haritası belirlemek amacıyla toplandı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.