DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2071475-2,26%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atakan açıkladı;   Ercan için ek süre verilmeyecek

Atakan açıkladı; Ercan için ek süre verilmeyecek

ABONE OL
29 Ocak 2020 09:08
Atakan açıkladı;   Ercan için ek süre verilmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Meclis’te yaptığı konuşmada Ercan Havalimanı’nın 2020 yılı içinde açılmaması halinde yapılabilecekler konusunda hükümetin son derece kararlı olduğunu belirterek ek süre vermeyeceklerini açıkladı.
Atakan, Ercan’ın özelleştirilmesinin ardından Türkiye’de 13 yeni havalimanı yapıldığına işaret ederek, Ercan’ın tamamlanamamasının başka sektörlerde de sıkıntı yarattığını söyledi.
Atakan, Ercan Havalimanı’ndaki mevcut pistin son derece güvenli olduğunu vurgulayarak, basında yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Atakan, pistteki deformasyonların da kısa süre önce giderildiğini, pist nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, havalimanı tamamlandığında pistin yenileceğini söyledi.
Ercan’la ilgili söylenecek çok şey olduğunu, buranın ülkenin artan yolcu potansiyelini karşılayamadığını kaydeden Atakan, hükümetin Ercan konusunda çok kararlı olduğunu ifade etti. Tolga Atakan, yeni havalimanı konusunda kendisinin Mart diye bir tarih vermediğini 2020 yılı içinde açılmazsa yapılabilecekler konusunda hükümetin son derece kararlı olduğunu kaydetti.
Atakan, gecikme yaşanabileceği bilgisiyle gereken her türlü adımın atılacağını vurgulayarak, Ercan’ın özelleştirme kararının ardından TC’de 13 hava limanı bitirildiğini Ercan’ın tamamlanamamasının başka sektörlere de sıkıntı yarattığını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.