DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20626702,05%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Atalarımızın evlerine geri döneceğiz”

“Atalarımızın evlerine geri döneceğiz”

ABONE OL
13 Eylül 2017 03:36
“Atalarımızın evlerine geri döneceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis; “Atalarımızın evlerine geri döneceğiz”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün katıldığı bir etkinlikte, Rum hükümetinin Dipkarpaz’da bulunan Agios Sinesios Kilisesinin restorasyon ve bakımı için 100 bin Euro katkıda bulunacağını, aynı zamanda Dipkarpaz’daki Rumların kaldıkları evlerin onarımı yönünde de faaliyetlerde bulunacaklarını açıkladığı haber verildi.
Alithia gazetesi “Devlet Agios Sinesios’u Tamir Ediyor” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in dün “Karpaz Piskoposluğunun” yeniden kurulmasının 10’uncu yılı dolayısıyla Başpiskoposlukta düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmaya yer verdi.
Gazeteye göre Anastasiadis konuşmasında “mücadelemizin ve Kıbrıs sorununa barışçıl ve yaşayabilir bir çözüm bulunması önceliklerimizin arasında; her Avrupa vatandaşının atalarının evlerine geri dönme, özgür bir şekilde dolaşma imkânına sahip olma, aynı zamanda geriye kalan tüm Avrupa vatandaşlarının sahip olduğu aynı haklara sahip olma konusundaki insani hakkının güvenceye alınmasının bulunması gerektiğini” söyledi.
Konuşmasında “ne yazık ki Türk uzlaşmazlığının halkın tümünün arzu ettiği şeye izin vermediği” iddiasında bulunan Anastasiadis, bunun “Kıbrıs sorununa, Kıbrıslı Rumlara ve Kıbrıslı Türklere, geçmişin acıları ve yaralarının üstesinden gelmelerine izin verecek barışçıl bir çözüm bulunması olduğunu” belirtti.
Anastasiadis devamla “gösterdikleri çabalar ve sahip oldukları kararlılık, aynı zamanda özgür bir ülkede ve bir Avrupa ülkesinde uyulması, saygı duyulması ve ihlal edilmemesi gereken kurallar olduğunun artık BM tarafından da kabul edilmesine rağmen, bu mücadeleyi sürdüklerini” de öne sürdü.
Gazeteye göre, “Bu yıl Apostolos Andreas Kilisesinin açılışının 150’inci yılını, Dipkarpaz Ortaokulunun faaliyete geçmesinin de 100’ücü yılını kutladıklarını” dile getiren Anastasiadis, Agios Sinesios Kilisesi gibi eski eserler bulunduğunu da ifade etti.
Bu kilisenin restorasyon ve bakım için desteklerine ihtiyacı olduğunu dile getiren Rum lider, bunun 12’inci yüzyıldan ve özellikle de ileri sürülen işgalden sonra, Dipkarpaz’ın esas kilisesini teşkil ettiğini dile getirdi.
Gazeteye göre Anastasiadis, hükümetin Dipkarpaz’da yaşayan Rumların evlerinin onarımına nasıl yardım edeceğini görmesi için, Başkanlık Komiseri’nin inisiyatifiyle, önümüzdeki hafta bir toplantı yapılacağını da sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.