DOLAR 32,4920 -0.16%
EURO 34,9833 0.4%
ALTIN 2.430,400,31
BITCOIN 2101230-0,53%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ataoğlu: Avrupa Komisyonu ve GKRY’nin açıklamaları beyhude gayrettir

Ataoğlu: Avrupa Komisyonu ve GKRY’nin açıklamaları beyhude gayrettir

ABONE OL
12 Kasım 2022 20:03
Ataoğlu: Avrupa Komisyonu ve GKRY’nin açıklamaları beyhude gayrettir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Avrupa Komisyonu’nun “KKTC‘nin Türk Devletleri Örgütü’nün zirve toplantısında gözlemci olarak yer alması yönündeki hamlelerini reddediyoruz” tepkisi ve Güney Kıbrıs’ın bu gelişmeyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Ataoğlu, Güney Kıbrıs ve yandaş ülkelerin KKTC’nin tanınması yolunda atılan adımları kendilerince ‘kuşku içerisinde’ izlediklerini ifade ederek, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler toplantısında ‘’KKTC’yi resmen tanıyın’ çağrısı sonrası her geçen gün yeni olumlu gelişmelerin yaşanmakta olduğunu anımsattı.

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Uzun süredir Kuzey Kıbrıs’ın olumlu adımlarına karşılık Güney Kıbrıs’ın zıt ve kabul edilemez tutumları, Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin yok sayılması esas reddettiğimiz ve kabul edemediğimiz konular arasındadır. Güney Kıbrıs’ın yine her zamanki gibi bu değişmeyen tutumunu sergilemesi beyhude bir gayrettir.

Biz Kuzey Kıbrıs Türkleri olarak, Anavatan Türkiye’nin desteği ile birlikte bu mücadeleyi kazanmak için ısrarcıyız.Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun dediği gibi “Adım adım… O da olacak!”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.