DOLAR 32,3282 0.22%
EURO 35,0971 -0.14%
ALTIN 2.281,990,21
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ataoğlu: KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliğine kabul edilmesini selamlıyorum
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Ataoğlu: KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliğine kabul edilmesini selamlıyorum

Ataoğlu: KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliğine kabul edilmesini selamlıyorum

ABONE OL
11 Kasım 2022 16:36
Ataoğlu: KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliğine kabul edilmesini selamlıyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türk Devletleri Teşkilatı, gözlemci üyeliğine kabul edilmesi kararını, büyük bir heyecan ve gururla selamladığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Ataoğlu, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci üye olarak kabul edilmesi ile ilgili mesaj yayımladı.

Ataoğlu mesajında, “KKTC’nin, Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üye olarak kabul edilmesi için başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk Dışişleri ile KKTC Dışişleri bakanlık ve personeline, ortaya koydukları özveri, kararlılık ve çabadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü arifesinde, böylesi bir uluslararası başarının önemli olduğuna dikkati çekerek, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte savunduğumuz, iki devletli, egemen eşitliğe dayalı bir çözüm modelinin, akabinde de KKTC’nin tanınması hususundaki siyasal iradenin ne denli doğru ve akılcı bir siyaset olduğunun en bariz göstergesidir” dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı üye devlet başkanlarına, KKTC’nin de Türk Devletleri arasında yer almalarına olanak sağlayacak böylesi tarihi ve hayati bir karar verdiklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Ataoğlu, KKTC’nin ortak tarihi geçmişe sahip, gönül birliği içerisinde olduğu Türk Devletleri arasında yerini almasından duyduğu gurur, heyecan ve sevinci dile getirerek, kararın KKTC’nin kuruluş yıldönümü arifesinde verilmesinin anlamının daha da büyük olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.