DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053262-2,02%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atina Erdoğan’ı bekliyor

Atina Erdoğan’ı bekliyor

ABONE OL
11 Kasım 2017 00:12
Atina Erdoğan’ı bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, AB-Arap Zirvesi’ne katılmak amacıyla gittiği Yunanistan’ın başkenti Atina’da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve diğer yetkililerle temaslarda bulundu.
Fileleftheros gazetesi: “Erdoğan’ı Beklerken – Atina ve Lefkoşa Şu An İçin Kıbrıs Sorununda Yeni Bir şey Olmadığı Konusunda Uzlaşıyor – Üçlü ve Çoklu Mekanizmalar Faydalı” başlıkları altında verdiği haberinde, AB-Arap Zirvesi’ne katılmak amacıyla Atina’ya giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Yunan yetkililerle temaslarında ve zirvede yaptığı konuşmaya geniş yer verdi.
Gazete, Anastasiadis ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın gerçekleştirdikleri görüşmede, şu an için Kıbrıs sorununda yeni bir şey olmadığı konusunda uzlaştıklarını belirterek Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretini beklemekte olduklarını yazdı.
Habere göre, Anastasiadis’i kabulünde yaptığı açıklamada Çipras, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için ulusal bir çizgi belirlemeyi başardıklarını, böyle bir çözümün karşı tarafın da onayına ihtiyaç duyduğunu ve umutlarını hiç kaybetmemeleri gerektiğini ifade etti.
Çipras ayrıca ekonomik konulara da değindiği açıklamasında, Güney Kıbrıs’ın memorandumdan ilk çıkan olduğunu, şimdi sıranın Yunanistan’a geldiğini söyledi.
Anastasiadis ise açıklamasında, Doğu Akdeniz ülkeleri ile AB’nin işbirliğine işaret ederek AB-Arap zirvesinin bu çerçevede büyük önem taşıdığını belirtti.
Erdoğan’ın Atina’ya yapacağı ziyaret çerçevesinde Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın, müzakerelerin ortak kabul edilebilir bir çözüme ulaşabilmesi adına, koordine olmalarının gerektiğini vurgulayan Anastasiadis, Yunanistan’ın memorandumdan çıkma yönündeki çabalarına da destek belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.