DOLAR 32,3779 0.18%
EURO 35,0252 -0.21%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2257774-0,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ATO:KKTC ile ticari ilişkileri ve iş birliğini geliştirmek üzere yoğun çalışma ve diyalog yürütüyoruz
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • ATO:KKTC ile ticari ilişkileri ve iş birliğini geliştirmek üzere yoğun çalışma ve diyalog yürütüyoruz

ATO:KKTC ile ticari ilişkileri ve iş birliğini geliştirmek üzere yoğun çalışma ve diyalog yürütüyoruz

ABONE OL
10 Ağustos 2022 17:16
ATO:KKTC ile ticari ilişkileri ve iş birliğini geliştirmek üzere yoğun çalışma ve diyalog yürütüyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Ticaret Odası’ndan Cumhurbaşkanı Tatar Oda’ya ziyaretine ilişkin açıklama

KKTC ile ticari ilişkileri ve iş birliğini geliştirmek üzere yoğun çalışma ve diyalog yürütüyoruz”

“Pandemi öncesinde yaklaşık 1 milyar dolarlık ticaretimiz vardı. Şimdi 1,4 milyar dolara yaklaşan bir ticaretimiz var”

Ankara, 10 Ağustos 22 (TAK): Ankara Ticaret Odası (ATO), Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Türkiye’deki temasları kapsamında Oda’ya yaptığı ziyarete ilişkin yazılı açılama yaparak, ATO’nun KKTC ile ticari ilişkileri ve iş birliğini geliştirmek üzere yoğun çalışma ve diyalog yürüttüklerini belirtti.
KKTC’nin ekonomisinin güçlü olması arzusunu dile getiren Oda, “Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizle her zaman iş birliği içinde çalışmaya hazırız” ifadelerinde bulundu.
ATO’dan yapılan açıklamaya göre, Odanın Duatepe Salonu’nda, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ev sahipliğinde yapılan ziyaret programında, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, KKTC‘nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, KKTC Cumhurbaşkanlığı Yaveri Binbaşı Hamit Soybir, KKTC Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Fatma Arşehit Soykan ile Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de yer aldı.
Baran, ATO’nun KKTC ile ticari ilişkileri ve iş birliğini geliştirmek üzere yoğun çalışma ve diyalog yürüttüğü bilgisini verdi. Tatar‘ın geçen yıl ekim ayında ATO Meclis Toplantısı’na katıldığını hatırlatan Baran, karşılıklı ziyaretlerin ilişkilerin gelişmesine zemin hazırladığını kaydetti.
ATO olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile temas halinde olduklarını vurgulayan Baran, şu ifadeleri kullandı:
“Pandemi öncesinde yaklaşık 1 milyar dolarlık ticaretimiz vardı. Şimdi 1,4 milyar dolara yaklaşan bir ticaretimiz var. KKTC’nin ticaretini, ihracatını geliştirmesi ve ekonomisinin güçlü olması hepimizin ortak arzusu. Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizle her zaman iş birliği içinde çalışmaya hazırız. KKTC‘ye yapılan haksızlığın önüne ancak ticareti geliştirerek geçebiliriz.”
– “Kıbrıs’ta eşit temsil” vurgusu
KKTC‘nin uzun yıllardır büyük bir mücadelenin içinde olduğuna dikkati çeken Baran, “Bütün arzumuz eşit bir KKTC olsun, Ada’da eşit temsil edilsin. Bizim varlığımız tescil edilsin. Oradaki haksız izolasyonların etkisini Türkiye de en aza indirmekle ilgili büyük bir gayretin içinde.” değerlendirmesinde bulundu.
Ziyarette, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, ATO Meclis Başkan Yardımcısı Vecdet Fehmi Şendil, Meclis Divan Katibi Fatih Sertaç Bulut, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ülkü Karakuş, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Yıldız, Halil İlik, Mehmet Fatih Çetinkaya, Süleyman Ekinci, Nihat Uysallı ve Nuh Acar da hazır bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.