DOLAR 32,4753 0.07%
EURO 34,7959 0.04%
ALTIN 2.477,990,66
BITCOIN 2014702-3,19%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atun: Öngörümüz ilk 6 aylık hayat pahalılığının tamamının brüt maaşlara yansımasıdır
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Atun: Öngörümüz ilk 6 aylık hayat pahalılığının tamamının brüt maaşlara yansımasıdır

Atun: Öngörümüz ilk 6 aylık hayat pahalılığının tamamının brüt maaşlara yansımasıdır

ABONE OL
30 Haziran 2022 19:03
Atun: Öngörümüz ilk 6 aylık hayat pahalılığının tamamının brüt maaşlara yansımasıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Maliye Bakanı Sunat Atun, kamuda örgütlü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Kamu Görevlileri Sendikası Başkanı Metin Atan, Kamu İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Kıbrıs Türk Orta Öğretim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ozan Elmalı ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Mustafa Baybora ile bakanlıkta bir araya geldi.

 

Sendika yetkilileri, ilk altı aylık hayat pahalılığının kamu çalışanları ve emeklileri ile sigorta emeklilerine tam ve eksiksiz yansıtılması gerektiğini, ayrıca bundan sonrası için de, dövizdeki yükselişle birlikte ortaya çıkan pahalılıkta göz önünde bulundurularak hayat Pahalılığının geçmişte olduğu gibi maaşlara iki ayda bir yansıtılması taleplerini iletti, özel sektör çalışanları için ise, asgari ücretin artırılması gerektiğini ifade etti.

 

Maliye Bakanı Sunat Atun da, sendikaların çalışma hayatına dair talep ve beklentilerini dinledikten sonra yaptığı açıklamada, sendika ve tüm paydaşlarla, krizlerin aşılması, sorunların giderilmesi adına daima diyaloga açık olduklarını vurguladı.

 

Atun, sendikaların taleplerini de önemle dikkate aldıklarını kaydederek,sendika yetkililerinin ilk altı aylık hayat pahalılığının maaşlara tam ve eksiksiz yansıtılması talebine karşılık, “Öngörümüz brüt maaşlara tamamının yansımasıdır. Bizim ödeme noktasında, ödeme kabiliyetimiz de, belirleyici olacak” dedi.

 

Maliye Bakanı Atun ayrıca, sendika yetkililerinin hayat pahalılığının iki ayda bir maaşlara yansıtılması talebini değerlendirmeye alacaklarını belirtti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.