DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19754280,16%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Fuat VEZİROĞLU   BİR DAVANIN SERENCAMI (V)

Av. Fuat VEZİROĞLU BİR DAVANIN SERENCAMI (V)

ABONE OL
04 Kasım 2019 09:48
Av. Fuat VEZİROĞLU   BİR DAVANIN SERENCAMI (V)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Gökçekuş davasına ilişkin mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada Akıncı bir de şöyle diyor:
– Mahkemenin Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un görevden alınmasına ilişkin olarak aldığı karar içerik değil usul yönündendir.
Akıncı burada bilerek veya bilmeyerek kelime oyunu yapmaktadır.
Yani Gökçekuş’u esasta haklı nedenlerle görevden almıştır, mahkeme bu nedenlere dokunmamış, Akıncı’nın kararını sadece usul yönünden iptal etmiştir.
Bu mesajı vermektedir.
***
Akıncı’ya bu noktada söyleyecek sözümüz vardır.
Sen ortaya herhangi bir neden, herhangi bir esas koymadın ki mahkeme onu irdelemiş ve bir karar vermiş olsun.
Eğer mahkeme senin kararını usul yönünden iptal etmişse bunun kusuru da sana aittir.
Mahkeme olmayan, huzuruna getirilmeyen bir esası nereden bilecekti ki senin kararını esas açıdan da değerlendirmiş olsun?
***
Sen Gökçekuş’a bir yazı göndererek “ben seni şu, şu, şu gerekçeye dayalı olarak görevden aldım” deseydin işin esası mahkemede ancak o zaman ve böyle bir halde tartışılabilirdi.
Senin yaptığın tek şey, sanki ortada ticari bir işlem varmış gibi, Hakkı Önen’i bir tür “acenta” olarak görevlendirmek ve yasal olarak sırtında olması gereken yükü üzerinden atmak olmuştur. Oysa Gökçekuş’u görevden alma nedenlerini bizzat senin saptaman ve Gökçekuş’a bildirmen gerekirdi, bunu yapmadın. Bunu yapmadığın için de ortaya herhangi bir “esas” çıkmadı, mahkemeler ise olmayan “esas” hakkında karar üretmezler.
Senin Hakkı Önen’e gönderdiğin “soruşturma memuru olarak görevlendirme” yazısı da baştan-başa kanunsuzdur, Hakkı Önen’in bütün yaptıkları da kanunsuzdur.
Yani ortaya esas koymadınız ki mahkemede esas üstüne mücadele verelim.
***
Akıncı açıklamasında yine diyor ki:
– YÖDAK’ın daha sonra değiştirilen yasası “YÖDAK Başkan ve Üyeleri’nin Yüksek Mahkeme Yargıçları’nın tâbi olduğu koşullarda Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınabileceğini düzenliyordu.
Bu iddia da tamamen gerçek dışı.
Akıncı’nın değindiği noktada sonradan değiştirilen bir yasa yoktur.
Nitekim Akıncı’nın Hakkı Önen’i soruşturma memuru olarak görevlendirdiği yazının tarihi 24 Ağustos 2016’dır. Bu tarihte yürürlükte olan mevzuata göre bir YÖDAK Başkanı ancak Yüksek Mahkeme yargıçlarının tâbi olduğu koşullarda (yani Yüksek Mahkeme yargıçlarının tâbi oldukları mevzuata göre) görevden alınabilirdi. Bu mevzuat o tarihten bugüne kadar da değiştirilmiş değildir ve aynen durmaktadır, dolayısıyla yasa değişikliğinden bahsetmek ve buna sığınmak abestir.
(Bir yasa değişikliği elbette vardır, ama başka konudadır, bunu da ilerideki yazılarımda izah edeceğim, ancak bu aşamada şunu da vurgulamak isterim ki o yasa değişikliğinin meselenin esasıyla hiçbir ilgisi yok).
***
Devam ediyor Akıncı:
– Soruşturma memuru olarak tayin edilen Hakkı Önen tanıkların yazılı ifadelerini ve eski YÖDAK Başkanı’nın (yani Gökçekuş) 25 sayfalık yazılı savunmasını almış ve bunların yanısıra ilgili belgeler üzerinden ulaştığı kanaati raporla iletmiştir.
Az önce de belirttiğim gibi Hakkı Önen’in bütün yaptıkları kanunsuzdur, Akıncı ise hayrettir ki mahkeme kararından sonra bile hâlâ Hakkı Önen’in kanunsuzluklarına sarılmaktadır, bu kadarına da pes denir artık.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.