DOLAR 32,3776 0.17%
EURO 35,1075 -0.01%
ALTIN 2.324,600,24
BITCOIN 2278908-1,09%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Fuat VEZİROĞLU;   KARDEŞİM DİMİTRİ

Av. Fuat VEZİROĞLU; KARDEŞİM DİMİTRİ

ABONE OL
04 Temmuz 2019 06:00
Av. Fuat VEZİROĞLU;   KARDEŞİM DİMİTRİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilmiyordum, yeni öğrendim, şok oldum, meğer benim Dimitri Hristofyas adında bir kardeşim (!) daha varmış, anam-babam dahil herkes bunu benden gizlemiş, hayatta olsalardı hesap sorardım onlardan, ancak cenazesine bile gidemedim gerçeği benden gizledikleri için.
***
Ve meğer bir de oğlu varmış Hristofyas kardeşimin. Bu hesaba göre ben de oğlanın amcası (!) olmaktayım. Geçen hafta mezarı başında babasının ruhuna hitaben şöyle demiş:
– Kıbrıs’ı ve insanlarını çok sevdim. Kıbrıslı Türk’ler düşmanımız değil kardeşimizdir sloganı senin kutsal kitabındı. Bölünmüş ülkemizin acısıyla gittin. Senin acın bizim acımızdır. Her an, her saat, her gün ülkemizi ve halkımızı birleştirmek için mücadele edeceğiz. Her gün daha çok, her gün daha da kalabalık olarak. Bundan emin olabilirsin.
***
Dimitri adında gerçek bir kardeşim olduğunu işte amcası (!) olduğum bu keleş delikanlının bu sözlerini gazete sayfalarında okuduktan, televizyon ekranlarında izledikten sonra öğrendim. Amcası olduğum delikanlı babasının mezarı başında bu veda nitelikli vatan-millet-sakarya nutkunu çektikten sonra cenazeye katılan Türk ve Elen kökenli barış güvercinleri tarafından dakikalarca alkışlanmış. Bilsem, iki elim kanda olsa, kardeşimin hakka yürüyüş merasimine elbette ben de katılır, o delikanlıyı bağrıma basar, kardeşim Dimitri’yi son yolculuğunda omuzlarımda taşırdım.
***
Şimdi Dimitri adında bir kardeşim olduğu şokunu yaşamakta olduğum bu sırada bir itirafta bulunmak isterim. Daha önceleri de bir kardeşim daha olduğunu dedikodu halinde duymuş, fakat bu haberi getiren kaynakları inanılır ve güvenilir bulmamıştım, şimdi emperyalizmin kafasında nöbet tutan bazı itler kadar pişmanım.
Önceleri bir üvey kardeşim olduğunu duymuş ve inanmamıştım. Sonra bazı uzak akrabalar üvey değil bir sütkardeşim olduğunu söyledilerse de bunu da ciddiye almadım. Yazık etmişim, bu lâfların izini sürmüş olsaydım Dimitri adında bir kardeşim olduğunu kardeşim daha hayattayken öğrenmiş olacaktım. Birlikte çok da mutlu olacaktık, yazık oldu geçen yıllara.
***
Kardeşimin cenazesine ben bile katılamadımsa da bizim cezireden mavi-beyaz kuyruklu bazı barış (!) güvercinlerinin bu cenazeye kafileler halinde akın ettiklerini iftiharla (!) öğrenmiş bulunmaktayım. Kardeşim hakkında beyan buyurdukları yüce iltifatlar için bu mavili-beyazlı kuşlara teşekkürlerimi arzetmekle birlikte kardeşim Dimitri’nin karakteristik vasıflarını sayarken bazı niteliklerini kasten sakladıklarını ve zikretmekten kaçındıklarını vurgulamak zorundayım, aksi takdirde sadece mavi-beyaz barış kuşlarının yaşadığı ve bunun dışında hiçbir kuşa hayat hakkının tanınmadığı güzel ülkemizin milli tarihine ihanet etmiş olurum.
***
Kuzey ceziresinde yaşadığı halde havadan pike yaparak kardeşim Dimitri’nin sandukası üzerine konan mavili-beyazlı kuşlarımıza göre Dimitri kardeşimin insani nitelikleri saymakla bitmeyecek kadar çoktur ve bunlar arasında şu karakteristik vasıflar önde gelmektedir:
a) Dimitri solcudur, nitekim futbol maçlarında bile topa sağ ayağıyla hiç vurmamıştır.
b) Dimitri barışçıdır, haraççı olduğu yolunda Anastas’ın hempaları tarafından üretilen iddialar pis bir iftiradan ibarettir.
c) Kapitalist bir hayat tarzı olsa da Dimitri Marksist’tir.
d) Dimitri ilericidir, ilericilikte o kadar ileri gitmiştir ki en sonunda emperyalizmin payitahtı Brüksel’e kadar ulaşmış bulunmaktadır.
***
Kan kardeşim Dimitri’ye atfedilen bu özellikler elbette doğru, fakat eksiktir, bu eksiklik bir kasta dayandığından bunun müverrihlerini veto ve protesto ederim, çünkü…
Kardeşim Dimitri elbette solcuydu, elbette barışçıydı, elbette Marksist’ti, elbette ilericiydi fakat benim cici kardeşim Dimitri aynı zamanda bir ENOSİS’çi idi, kalbi, nabzı ve gönlü hep ENOSİS diye atardı, bunu da 1967 yılında attığı ve asla geri almadığı ENOSİS imzasıyla tarihe mal etmiştir, bunu inkâr edip kardeşimin hakkını yemeye yeltenenlerin ben alnını karışlarım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.