DOLAR 32,3747 0.16%
EURO 34,9781 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 22812910,79%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Fuat Veziroğlu;   Ölümlü ve ölümsüz aşklar

Av. Fuat Veziroğlu; Ölümlü ve ölümsüz aşklar

ABONE OL
02 Temmuz 2018 11:59
Av. Fuat Veziroğlu;   Ölümlü ve ölümsüz aşklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2015 yılı bahar aylarında Anastas ile Akıncı arasında başlayan büyük siyasal aşk şu sıralarda sıkıntılı bir süreçten geçmekte olsa da Anastas’ın mızıkçılığına dayalı sorunların pek yakında bu sinemada halledileceğine inanılmaktadır. Bazı aşklar ölümsüzdür, araya zaman zaman kara kediler girse de bu tür büyük aşklar derinlerde yaşamayı sürdürürler.
Bu aşkın büyük aşk olduğu, ölümsüz aşk olduğu şundan da bellidir ki kış aylarında değil, yaz aylarında değil, sonbahar aylarında değil, daha ilk bakışta bahar aylarında başlamıştır. Mayıs ayında fitillenmiş ve filizlenmiştir. Bazı müverrihlere göre bu aşkın doğmasında Yesari Asım Arsoy’a ait şu şarkı sözleri bir tür mıknatıs misyonu ifa etmiştir:
Nisan Mayıs ayları
Gevşer sevda yayları
Çayır çimen bekliyor
Bayanlarla bayları.
***
Bendeniz, işbu satırların yazarı olarak cihanşümûl bir halkla ilişkiler uzmanıyım (!). Bu sıfatımla TMT kurucularından (!) Akıncı ile EOKA kurucularından (!) Anastas arasında peydahlanmış bu eski aşkın yeniden ihya edilmesini, bendenizin de “Arkadaşım Mustafa”ya başkâhya tayin edilmesini memleketin âli menfaatleri açısından elzem görmekteyim, çünkü yeniden kazılacak bu aşk kuyusunda gani gani zemzem suyu görmekteyim.
Anastas ile Akıncı’nın yangın yerine dönen kalplerinde başlayan TMT-EOKA aşkından Sam Amca’lar, Coni’ler ve benzerleri rahatsızlık duysalar da bendeniz ikisi arasına girmiş kara kedileri kışkışlayıp kaçırmayı ve ikisi arasında yeni aşk kelebekleri uçurmayı biraz milli biraz da lilli, yani hem vicdani hem cüzdani bir mesele olarak görmekteyim, bu nedenledir ki şu anda bile Cikko Manastırı’nın arka bahçesindeki iki bölgeli, iki toplumlu bir dernekteyim.
***
Yarım kalan aşkları yeniden başlatmak, ateşin yürek kazanlarında yeniden haşlatmak isterseniz aşkın ilk başladığı yere dönmek zorundasınız. Bu konuda ümitliyim, çünkü Anastas her ne kadar nefreti makamından uzun havalar nakarat eylese de “My Friend Mustafa” tam tersine “bu böyle yarım kalmayacak” nitelikli muhabbet makamına sadakatini sürdürmekte, böylece Merkez Bankası’nın eski defterlerini de teker teker dürdürmektedir.
***
Kriminal dünyada bilinen bir gerçektir ki her cani bir gün mutlaka cinayet mahalline döner. Cinayet işler, önce uzaklaşır, cinayet aletini elden çıkarır, sonra da ilk fırsatta cinayet mahalline gider. Dünya yüzünde şimdiye kadar birçok katil cinayet saatinden birkaç saat sonra polis tarafından cinayet mahallinde yakalanmıştır, çünkü derler ki kan çeker.
Büyük ve ölümsüz aşklar da öyledir. Büyük aşkların saklandığı ve odaklandığı yüreklerde ufak tefek kalp krizleri yaşanmış ve bazı tahribat meydana gelmişse kırılan kalpleri tamir ve tedavi etmenin tek yolu aşkın ilk mahalline dönmektir.
***
Bu da yeterli değildir, ölümsüz aşkları hortlatmanın daha başka kuralları da vardır, o tür aşkların Don Juan misali kralları da vardır. Büyük aşkınız Mayıs’ta başladığına göre ihya ve Anastas’ın mafya eylemleri de Mayıs’ta başlamalıdır, paskalya tatilinde ise Anastas “Arkadaşım Mustafa” için yarım düzine yumurta haşlamalıdır. Bendeniz Akritas mektebinden mezun aşkla ilişkiler uzmanı olarak bu çifte kumruları aşkın başladığı ilk yerde bir araya getirmek, karşılıklı Samanbahça edebiyatını da bitirmek niyetindeyim. Şunu da belirteyim ki son kararı verecek büyük jürinin başında Mali Talât bulunmaktadır, çünkü bu cefakâr barış meleğimiz malûm aşkın çıkmaza girmesinden beri dişisini kaybetmiş bir Norveç kazı gibi yolunmaktadır.
***
Benim amacım da zaten bu aşk ateşini Montana yaylâsında yeniden tutuşturmaktır, verilecek arada ise biraz fındık-fıstık atıştırmaktır. Mehtapla deniz iki aşık gibi öpüşecek mi yoksa sinekli atlar misali tepişecek mi, pek yakında hep birlikte görmüş olacağız.
Birkaç gün daha sabredin ve sakın patlamayın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.