DOLAR 32,5790 0.28%
EURO 34,9959 0.06%
ALTIN 2.455,940,82
BITCOIN 20944120,64%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Fuat Veziroğlu;   Rekor

Av. Fuat Veziroğlu; Rekor

ABONE OL
22 Haziran 2018 09:18
Av. Fuat Veziroğlu;   Rekor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada her alanda kırılan rekorlar Guinness Rekorlar Kitabı’na girmektedir.
Yer yüzünde bu kitaba girmeyen bir tek rekor vardır, o rekor da “bütün halklar kardeştir” ilkesine istinaden ana bir-baba bir öz kardeşim olan Anastas biraderime aittir.
Bu haksızlığın önlenmesi, Anastas biraderime lâyık olduğu hakkın verilmesi iktiza etmektedir, işbu yazıyı nâçizane bu amaçla kaleme almış bulunuyorum.
Anastas o rekorlar kitabına mutlaka girmelidir, hem de birinci sayfanın en başına.
***
Bizim çocukluğumuzda televizyon, internet, faks, teleks ve benzeri zamazingolar yoktu, tek eğlencemiz ve haber kaynağımız uzun dalga Ankara radyosuydu. Davudi sesli bir spiker “memleket saat ayarını veriyorum” anonsunu yaptıktan sonra haberleri okuyordu. Arkasından gelsin Münir Nurettin’den, Müzeyyen Senar’dan, Hamiyet Yüceses’ten, Perihan Altındağ’dan şarkılar, Muzaffer Akgün’den, Ali Can’dan, Nurettin Çamlıdağ’dan türküler.
***
Bant falan gibi ses kayıt cihazları da henüz piyasaya çıkmamıştı. Kimileri gramofon satın almakta, plâklardan şarkı-türkü dinlemekteydi. Plâk satışları rekor kırıyordu. Rekorun kimde olduğu da sürekli tartışma konusuydu. Bütün bunları İstanbul’dan postalandıktan sonra Aksu veya Güneysu vapurlarıyla 1 ay sonra Mağusa limanına gelen Türkiye gazetelerinden öğreniyorduk. O zamanlar rekorun sahibi Münir Nurettin Selçuk’tu.
***
Rekor meselesi, dünyanın diğer ülkelerinde de gündemden düşmüyordu. Amerika’da Elvis Presley’in şarkıları rekor kırmaktaydı. En çok okunan kitaplar konusunda rekor yarışı Gazap Üzümleri’nin yazarı John Steinbeck ile Silâhlara Veda’nın yazarı Ernest Hemingway arasında cereyan etmekteydi. Fransa’da John Halliday adlı erkek şarkıcı ve Edith Piaf adlı kadın şarkıcı başı çekmekteydi. Beatles müzik topluluğu ise dünya rekorları kırmaktaydı.
***
Kayakta Norveç’liler rakip tanımıyordu, atletizmde zenci Amerika’lıların üstüne yoktu.
Futbolda Puşkas’lı Macaristan takımı dillere destan maçlar çıkarıyordu.
Güreşte Yaşar Doğu ve Celâl Atik önlerine her gelenin sırtını yere yapıştırıyordu.
Tekvando ve benzeri oyunlarda ötekiler Uzakdoğu’lu sporcuların arkasından nal toplamakla yetiniyordu. Kadife sesli Amerikalı zenci şarkıcı Nat Pinkerton bütün dünyanın bülbülü sayılmaktaydı. Altın üretiminde Güney Afrika rekor üstüne rekor tazelemekteydi.
Çek Emil Zatopek maratonda rakipsizdi.
Stanley Matthews 42 yaşına kadar İngiliz milli takımında top koşturuyordu.
Türk güreşçisi Ali Yücel en kısa sürede rakibine tuş yapmanın dünya rekortmeniydi.
***
Futbolda Mısır ve Suriye mağlûbiyet rekorlarının sahibiydiler.
Hitler ve Stalin adam kesmede mezbaha şampiyonluğuna oynamaktaydılar.
Diktatörlük rekorunda İtalya’nın Mussolini’si ile İspanya’nın Franco’su Portekiz’in Salazar’ına rakip konumundaydılar.
Bizim Mehmetçik’te de rekor denemeleri vardı. Arif ağanın Tahir ile Sarı Hüseyin’in Mustafa 10 dakikada en çok muhallebiyi kim yer yarışı yapmaktaydılar.
***
Ama ne var ki bütün bu rekorlar, rekor kapışmaları, rekor denemeleri bizim Anastas’ın dehşetengiz rekoru yanında solda sıfır kalmaktadır. Anastas lâf cambazlığının dünya rekortmenidir. Dünya tarihinde hiç kimse aynı cümleyi Anastas kadar tekrar etmiş değildir.
Anastas’ın dünya rekorlar kitabına girmesi gereken ve milyarlarca kez tekrarlanan iki adet incisi şöyledir:
– Türk askeri gitmelidir.
– Garantiler kalkmalıdır.
Hiçbir söz şimdiye kadar bu kadar çok nakarat edilmiş değildir.
Bundan dolayı ben diyorum ki Guinness Rekorlar Kitabı’na Anastas’a da yer verilmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.