DOLAR 32,3770 -0.33%
EURO 34,7263 -0.27%
ALTIN 2.393,68-1,19
BITCOIN %
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Av. Fuat VEZİROĞLU;     TÜRK OLMAK (III)

Av. Fuat VEZİROĞLU; TÜRK OLMAK (III)

ABONE OL
03 Nisan 2019 10:21
Av. Fuat VEZİROĞLU;     TÜRK OLMAK (III)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adı Zeynep-Prenses Zeynep.
Padişah Abdülhamid’in gelini.
Son Şehzade Osman Ertuğrul’un eşi.
Osman Ertuğrul padişah olacaktı saltanat devam etseydi.
***
Prenses Zeynep halen hayattadır, İstanbul’da yaşamaktadır. Halen hayatta olmayan eşi Osman Ertuğrul saltanat lâğvedildiği zaman Osmanlı hanedanının diğer mensuplarıyla birlikte daha 10 yaşındayken sürgüne gönderilmişti.
Osman Ertuğrul vefatından önce gazeteci Yılmaz Özdil’în bir televizyon programına katılarak şunları söylemiştir:
– Türk olarak doğdum, Türk olarak öleceğim, Atatürk Türk halkı için muhteşem bir liderdi, ailemiz için çok kötü oldu ama Türkiye kazandı, Türk milleti kazandı, Mustafa Kemal olmasaydı İstanbul olmazdı.
***
Osman Ertuğrul şunları da vurguladı:
– Memleketi kurtarmanın tek şekli Cumhuriyet kurmaktı, ben dahil bütün Türkler Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz, vatanı o kurtardı, Atatürk olmasaydı Allah bilir ne olurdu.
Osman Ertuğrul’un son sözleri ise şöyle:
– Padişahlık, monarşi, hilâfet, bunların hepsi geride kalmıştır, gençlerimiz lâikliğe ve vatanın bütünlüğüne sahip çıksınlar, Atatürk olmasaydı hiçbirimiz olmazdık.
***
Son Şehzade Osman Ertuğrul’u televizyon ekranlarına çıkaran gazeteci Yılmaz Özdil kısa bir süre önce Prenses Zeynep’le bir mülâkat yaptı, Pera Palas Otel’de buluşarak konuştular, çay-kahve içtiler, sohbet ettiler ve Prenses Zeynep ilk olarak şunu söyledi:
– Osmanlı gelini olmakla iftihar ediyorum, Padişah Abdülhamid’in gelini olmakla iftihar ediyorum, Osman Ertuğrul’un eşi olmakla iftihar ediyorum, ama ben Atatürk çocuğuyum, Atatürk çocuğu olmakla iftihar ediyorum, Atatürk ve arkadaşlarından Allah razı olsun, bugün bir röportaj yapabiliyorsam bunu bile Atatürk’e borçluyum, Osmanlı’nın kalıntısından Türkiye Cumhuriyeti’ni yarattı.
***
Prenses Zeynep’in asıl vurucu sözleri ise şöyle:
– Bu söylediklerimi inkâr edenler Türküm dememeli, Osmanlıyım dememeli, vatandaşım dememeli, hanedanın son reisi Osman Ertuğrul da aynen böyle düşünüyordu, aynen bunları söylüyordu, Atatürk çalıştı, didindi, mücadele etti, Cumhuriyet’i kurdu, Allahaısmarladık dedi, gitti, bir de bugün şu halimize bakın.
***
Saltanatı yıkan kim?
Atatürk.
Hilâfeti kaldıran kim?
Atatürk.
Hanedanın bütün bireylerini sürgüne gönderen kim?
Atatürk.
***
Sürgünde büyük acılar çekmiş, çilelere katlanmış, tarifi imkânsız sıkıntılar yaşamış o insanlar bile ne diyor şimdi:
– Her şeyimizi Atatürk’e borçluyuz, Allah Atatürk’ten razı olsun, biz de Atatürk çocuğuyuz.
Ve şimdi bir de Türkiye’de gittikçe azgınlaşan ve iktidar, hatta asker kademelerinde icazet gören Atatürk düşmanlığına bakın.
Başka ne deyim ki:
– Tam bir rezillik.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.