DOLAR 32,3813 0.18%
EURO 35,0954 -0.04%
ALTIN 2.325,250,26
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Seyhan Yıldırım, bilinmeyenleri anlatıyor;  UBP’yi bitireceklerdi

Av. Seyhan Yıldırım, bilinmeyenleri anlatıyor; UBP’yi bitireceklerdi

ABONE OL
19 Kasım 2018 10:06
Av. Seyhan Yıldırım, bilinmeyenleri anlatıyor;  UBP’yi bitireceklerdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Av. Seyhan Yıldırım, yayınlanacak olan “KKTC’nin Yakın Siyasi Tarihi ve Anılarım” adlı kitabında “UBP’yi bitirme” operasyonunu ve o dönemde UBP Genel Sekreteri olan Salih Miroğlu’nu anlatıyor.
İŞTE O BÖLÜMLER
Ülkemizde 2003-2005 yılları arası KKTC’nin sona yaklaştığı ve üzerinde kara bulutların dolaştığı bir dönemdi. AB ve ABD tüm güçleriyle KKTC’yi bitirmeye çalışıyordu. ABD, FETÖ üzerinden Türkiye’de de her istediğini yaptırabilecek durumdaydı. Asker içerisinde belli gruplara üye olmayanların, yani ABD ve FETÖ’ya biat etmeyenlerin tasviye edileceği aşikar olmuştu. Gidişatın iyi olmadığını görebilmek zor değildi.
2005 SEÇİMLERİ
UBP Genel Sekreteri Salih Miroğlu KKTC’yi savunmak ve yaşatmak için mücadele ediyordu. Sağın, 2005 seçimlerinde en az 25 milletvekili çıkarması önemli ve hayatiydi. Seçimde Arapköy sandıklarında bir oyun dönmüş ve UBP’ye bir milletvekili kaybettirilmişti. Belli ki bu güçler UBP’nin her sandıkta oyunu yemişti ama Arapköy sandığı UBP’ye bir milletvekili kazandıracak durumdaydı. UBP temsilcisinin şikayeti deftere bile işlenmemişti. Ama, YSK’da görevli Yargıç Gülen Özkamil oy sayımında neler olduğunu fark etmişti.
MİROĞLU’NUN TALİMATI
Gece yarısı, Salih Miroğlu’nun talimatıyla milletvekili adayı olan Hüseyin Kayım’ı, Halit Bağman’la beraber gizlice aldık. Bize söylenen Hüseyin Kayım’a bir şey sezdirmeden başına bir şey gelmesini engellemek ve onu saklamaktı. Hüseyin Kayım’ı o akşam Halit Bağman’la birlikte Onar Village’de sakladık.
UBP’nin itirazını, mahkemedeki duruşmayı ve daha sonra da istinafı ben yaptım ve her ikisini de kazandık, sağ 25 milletvekiline ulaştı. O günlerde ben stajer avukat idim ancak YSK itirazlarında parti yetkilisi olmak yeterliydi. Çok uzun saatler boyunca uykusuz kaldığımız Halit Bağman’la beraber milletvekili olduğunu bilmeyen Hüseyin Kayım’a bu durumu anlatmadan Miroğlu’nun koordinesi ile başarıya ulaşılmıştı.
UBP’Yİ BİTİRME KARARI
UBP ve üst kadrosunu bitirme kararı, Annan Planı’na “hayır” demenin bir cezası olarak kesilmişti. UBP’nin tüm üst düzey yöneticileri köy köy gezip halktan alacakları destekle UBP’yi ayakta tutmaya çalışıyordu. O günlerde durum o kadar kötü idi ki “milli” kelimesi halka adeta halka yasaklanmış ve “milli” olan her şey kötüyle eşleştiriliyordu.
MİROĞLU’NU SON GÖRÜŞÜM
Miroğlu ile son kez , yazıhaneme giderken yolda görüştük. Kısaca ayaküstü konuştuk. Yüzü iyi değildi, adeta yeşilimsi bir renkte idi. Yazıhaneye gelince, Miroğlu’nu telefonla aradım. “Abi nasılsın, seni iyi görmedim” dedim. Bana, “Seyhan, acı patlıcanı kırağı çalmaz” dedi ve şöyle devam etti; “UBP’yi bitirmeye çalışıyorlar , memleket darmadağın, nasıl olmamı beklersin.”
SAATLERCE AĞLADIM
Miroğlu’nun rahatsızlığını çok çalışmasına bağladım. Bu görüşmemizin üzerinden 10 gün sonra Miroğlu hayatını kaybetti. Son yolculuğunda hazır bulundum ve kendisini bu ülkeye ve halkına adayan o büyük adamın başında saatlerce ağladım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.