DOLAR 32,5456 -0.01%
EURO 34,9055 0.15%
ALTIN 2.422,920,01
BITCOIN 2051060-4,20%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Yücelen;   Akıncı tarafsız değil

Av. Yücelen; Akıncı tarafsız değil

ABONE OL
02 Şubat 2018 12:06
Av. Yücelen;   Akıncı tarafsız değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afrika gazetesi önünde ve  Meclis’te yaşanan olaylara ilgili olarak Cumhurbaşkanı Akıncı’nın tutumunu değerlendiren, Av. Yücelen; “Akıncı tarafsızlık ilkesini zedeledi”

 

Afrika gazetesi binası ve Meclis’te meydana gelen olayların yankıları devam ederken, Avukat Hasan Yücelen yaptığı açıklamada , değerlendirmelerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik eleştirilerde bulundu.

“TARAFSIZLIK İLKESİNE AYKIRI”

Cumhurbaşkanı  Akıncı’nın bu olaylarla ilgili olarak “Güvenlik zafiyeti vardır” diyerek Polis Genel Müdürü ile görüşme yapması ve olaya müdahale edilip konunun araştırılması yönünde ifadelerinin bulunması hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Hasan Yücelen, Akıncı’nın bu meselede taraf olmasının tarafsızlık ilkesini zedelediğini ifade etti.

Yücelen, bir Cumhurbaşkanı’nın, istediği yönde kararın çıkıp çıkmaması ile ilgili bu kadar aktif olması ve sunulan raporu beğenmeyerek tekrar rapor istemesinin, tarafsızlığına uygun bir davranış olmadığını belirtirken, kendi düşüncesine göre Akıncı’nın bu bağlamda hata yaptığını  söyledi.

Akıncı’nın geçtiğimiz yıllarda yaşanan olaylarda neden sesini çıkarmaması konusunda da değerlendirmelerde bulunan  Yücelen, yaşanan olayların hiçbirini tasvip etmediğini ve tümüyle yanlış olduğunu vurgularken, “Kuvvetle muhtemel Sayın Akıncı 2020’de Cumhurbaşkanı adayı olacağı için bu olayların yaşanması ile ilgili toplumsal kitle yönünde hareket eden grubun içine girmesi ve kendisine bu saldırının yapılmasına zemin oluşturması, kendisinin en büyük hatasıdır ve buna devam ediyor” dedi.

Polisin konu ile ilgili durum tespiti yapması halinde mahkemeye intikal ettireceğini kaydeden Avukat  Yücelen, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu bağlamda sanki kendisinin çabası ile bunların olduğu yönünde bir algı oluşturma çabası içerisinde bulunduğunu dile getirirken, bu durumun her kesime zarar veren bir noktada olduğunu da ifade etti.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.