DOLAR 32,3302 0.24%
EURO 35,0763 -0.16%
ALTIN 2.299,410,98
BITCOIN 22916341,28%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Averof;   Türkiye iznimiz olmadan AB sürecinde ilerleyemez

Averof; Türkiye iznimiz olmadan AB sürecinde ilerleyemez

ABONE OL
07 Eylül 2018 09:48
Averof;   Türkiye iznimiz olmadan AB sürecinde ilerleyemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Averof: Türkiye-AB müzakerelerinin yeniden ısınması bizim için çok önemli. Güney Kıbrıs’ın rolünü ve nüfuzunu güçlendireceği kesindir çünkü Türkiye, bizim rızamız olmadan Avrupa sürecinde ilerleyemez

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Kathleen Doherty ile Kıbrıs sorunu, Türkiye ile ilişkiler, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki değişiklik ve Avrupa konularını görüştü.
Alithia’nın “Odak Noktasında Kıbrıs Sorunu” başlıklı haberine göre, DİSİ Merkez Binası’nda gerçekleşen görüşmenin ardından basına açıklama yapan Neofitu, Doherty ile görüşmesini “çok özlü ve yapıcı” diye niteledi.
Neofitu, Kıbrıs sorununda meydan okumaları, fırsatları, problemleri ve olanakları ele aldıkları görüşmeden çıkardığı sonucu “zor dönem, değerlendirme yapmak için zor. Bizim tarafın, en kısa zamanda Guterres Çerçevesi merkezinde, Crans Montana’da kaldığı yerden başlamaya hazır olduğu tezini yineledik” diyerek ifade etti.
“TÜRKİYE-AB MÜZAKERELERİ”
Ekonomik durumu, Türkiye-ABD ilişkilerini ve Türkiye’nin yüzünü yeniden Avrupa sürecine çevirmesiyle oluşan fırsat penceresini ele aldıklarını anlatan Neofitu “Türkiye-AB müzakerelerinin yeniden ısınması Kıbrıs için çok önemli. Kıbrıs’ın rolünü ve nüfuzunu güçlendireceği kesindir çünkü Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin rızası olmadan Avrupa sürecinde ilerleyemez” dedi.
PALMER
Averof Neofitu, Matthew Palmer’in, Johnatan Cohen’in yerine Avrupa ve Asya işlerinden sorumlu sekreter yardımcı vekilliğine atanmasını da ele aldıklarını belirtti. Palmer’in “Kıbrıs’taki ABD Büyükelçiliği’nde siyasi danışman olduğu dönemde “iyi dost ve çalışma arkadaşı olduğunu” söyleyen Neofitu, hem şahsının hem de Rum yönetiminin “müzakerelere yeniden başlama kararlılığını” iletmek üzere yakın gelecekte Washington ziyareti için görüşme ayarlayabileceklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.