DOLAR 32,5571 0.15%
EURO 34,9695 -0.17%
ALTIN 2.438,270,10
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avgören’in KKTC’deki kumarhaneleri

Avgören’in KKTC’deki kumarhaneleri

ABONE OL
27 Kasım 2017 08:25
Avgören’in KKTC’deki kumarhaneleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Gürcistan’ın Batum kentinde bulunan Leogrand Otel’in 25 Kasım günü yanmasından sonra açıklama yapan Erol Avgören “bu doğal yolla çıkan bir yangın değil, Gürcü adaletine güveniyorum derken” bir hesaplaşmanın ip uçlarını da verdi

* Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde “ihaleye fesat karıştırmak, çete kurmak ve rüşvet vermek” suçlamalarıyla yargılanan Erol Evgören hakkında, Mersin 5’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde 24 Kasım günü görülen duruşmada Savcı, “Erol Avgören hakkında tutuklama kararı” çıkarılmasını talep etmişti

* Mersin’de 24 Mart, 205 tarihinde düzenlenen operasyon sonrasında oğlu ile birlikte Gürcistan’a yerleşen Erol Avgören’in KKTC’de de yatırımları bulunuyor. Avgören, KKTC’de bulunan iki kumarhanenin hissedarları arasında bulunurken, Adaer Turizm Ltd’nin de sahibi. Bu şirkete de, Turizm Bakanlığı tarafından Girne sahillerinde bir arazi kiralanmış durumda

* Erol Avgören’nin KKTC’de bulunduğu dönemde, “Çatalköy Belediyesi’ne yapmış olduğu katkılardan” dolayı da adı Çatalköy’de bulunan kültür merkezine verilmişti. Bu kültür merkezi hala daha “Erol Avgören Kültür Merkezi” olarak faaliyetlerini sürdürüyor

Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin Batum kentinde, Erol Avgören’e ait Leogrand Otel’de meydana gelen yangında 11 kişi hayatını kaybedip, 22 kişi de yaralanırken, bu olayın yankıları devam ediyor.
Erol Avgören, yangın sonrasında yaptığı ilk açıklamada “bu yangın doğal yolla çıkan bir yangın değil, Gürcü polisine güveniyorum” derken, muhtemel bir hesaplaşmanın ve kundaklamanın da ipuçlarını verdi.
KKTC’DEKİ YATIRIMLARI
KKTC’ye 2010 sonrasında gelen Erol Avgören kumarhane sektöründe yatırımlarda bulundu. İki büyük kumarhanenin ve bir otelin hissedarları arasında yer alan Avgören, Adaeri Turizm Ltd’nin de sahibi. Bu şirkete de yıllarca önce Turizm bakanlığı tarafından Girne sahillerinde bir arazi kiralandı. Aradan yıllar geçmesine rağmen ise bu arazi üzerinde bugüne kadar herhangi bir yatırım yapılmadı.
ÇATALKÖY BELEDİYESİ
Erol Avgören’in “Çatalköy Belediyesi’ne ve kültür-sanata yaptığı katkılardan” dolayı da adı Çatalköy’de bulunan kültür merkezine verildi. Bu kültür merkezi hala daha “Erol Avgören Kültür Merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.
TÜRKİYE’DE YARGILANIYOR
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün 24 Mart 2015 tarihinde düzenlediği büyük operasyon sonrasında Erol Avgören, oğlu Tolga Avgören ile birlikte Gürcistan’a yerleşti. Erol Avgören hakkında ise “ihaleye fesat karıştırmak, çete kurmak ve rüşvet vermek” suçlamalarıyla dava açıldı. Bu davalarda Erol Avgören hakkında 736 yılı hapislik cezası isteniyor.
MAHKEMEYE GELMİYOR
Erol Avgören ve diğer sanıklar hakkında 2015 yılında açılan davalar devam ederken, Avgören bugüne kadar devam eden duruşmalara katılmadı.
SON DURUŞMA
Erol Avgören ve Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başnaı Macit Özcan hakkında devam eden davanın son duruşması da 24 Kasım 2017 tarihinde Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bu duruşma ille ilgili haber SABAH gazetesinde aynen şu şekilde yer aldı;
“İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA DAVASI”
Mersin’de “İhaleye fesat Karıştırma” davası sürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan’ın “ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve organize suç örgütü kurmak” suçlarından yargılandığı davanın görüşülmesine devam edildi.
Eski başkan Macit Özcan ile kardeşleri Tacit ve Sacit Özcan, oğlu İlker Özcan, müteahhitler Erol Avgören, Cengiz Akray ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu tutuksuz 48 kişinin yargılandığı davanın Mersin 5. Ağır ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına sanıkların bazıları katıldı. Macit Özcan’ın katılmadığı duruşmada mahkeme savcısı daha önce yaptığı mütaalayı tekrarlayarak “sanıklar hakkında isnat edilen suçların yasadaki ceza miktarlarını, suçları işlediklerine yönelik kuvvetli suç şüphesinin olması, henüz toplanamayan delillerin olması ve delilleri karartma şüphesinin olması” gibi gerekçelerle sanıklardan Macit Özcan, Abbas Sayılır, İlker Özcan, Erol Avgören, Tolga Avgören, Metin Akray ve Cengiz Akray hakkında yakalama kararı çıkarılarak tutuklanmalarını talep etti. Mahkeme heyeti ise talebi reddederek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (6)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.