DOLAR 32,5573 0.04%
EURO 35,0482 0.55%
ALTIN 2.428,510,23
BITCOIN 2091831-3,83%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKKURT yazdı;   UBP’deki “KLİK” kime hizmet ediyor? (2)

Aydın AKKKURT yazdı; UBP’deki “KLİK” kime hizmet ediyor? (2)

ABONE OL
07 Ağustos 2019 10:23
Aydın AKKKURT yazdı;   UBP’deki “KLİK” kime hizmet ediyor? (2)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken, UBP içindeki “KLİK” yeniden hareketlendi.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar “Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını” pek çok kez açıklarken, “KLİK” ısrarla Tatar’ın aday olmasını istiyor.
Buna gerekçe olarak da “temayülü” ileri sürüyorlar. “KLİK”e göre ise temayül; UBP genel başkanlarının seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olması.
Ama bu “temayül”ün gerçek olmadığı da “KLİK”in Cumhurbaşkanı adaylığı teklifinde bulunduğu Günay Çerkez’in açıklamalarıyla da ortaya çıktı.
Bu açıklamalara göre de 2005 yılında UBP Genel Başkanı olan Derviş Eroğlu, Güney Çerkez’e cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifinde bulundu. Ve, eğer Günay Çerkez bu teklifi kabul etseydi, 2005 cumhurbaşkanlığı seçiminde UBP’nin adayı olacaktı.
Demek ki, ortada “temayül” diye bir şey yok.
Devam edelim;
“KLİK” derin oyunlar ve beklentilerle UBP Genel Başkanı Tatar’ı cumhurbaşkanı adayı yapmayı başaramayınca, bu kez farklı senaryoları gündeme getirdi.
“UBP adayı yapılacak kamuoyu araştırmasıyla belirlenmeli” diyerek , bir takım kişilere uyduruk kamuoyu araştırmaları yaptırıldı ve uyduruk sonuçlar da basına sızdırıldı.
Ama yine olmadı, “KLİK” yine başaramadı.
Bu kez de, UBP yetkili organlarının haberi olmadan UBP dışındaki işadamları ile bürokratlara cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifleri götürüldü.
Buna da UBP tabanı ile çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve örgüt başkanı tepki gösterdi.
Bu tepki karşısında da “KLİK”geri çekilmek zorunda kaldı.
“KLİK” şimdilik geri çekildi ama, yeni oyunların da hazırlığı içerisinde.
Şimdi de “KLİK” yaptığı oyunların sonuçlarına bakalım;
“KLİK’in UBP dışında olup, UBP’nin siyasi görüşlerini benimsemeyen kişilere adaylık teklifinde bulunması, UBP’ye büyük zarar verirken, kamuoyunda “UBP’de cumhurbaşkanı adayı olacak kimse yok bu nedenle dışarıdan aday arıyorlar” algısının oluşmasına neden oluyor.
Gerçekte ise UBP’de cumhurbaşkanı adayı olabilecek bilgili, tecrübeli ve kararlı pek çok kişi var. Bu doğrultuda da aday adayı olduğunu ilk açıklayan Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre oldu. Daha sonra UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da aday adayı olduğunu açıkladı. UBP eski genel başkanlarından Tahsin Ertuğruloğlu da aday olabileceğinin mesajını verdi.
Önümüzdeki günlerde UBP içerisinden yeni aday adayları da çıkabilir.
Burada yapılması gereken ise UBP Parti Meclisi’nin karar alarak kurultayı toplaması ve yapılacak seçimle cumhurbaşkanı adayının 10 binin üzerindeki üye tarafından belirlenmesi.
Bu da, UBP içerisinde büyük bir heyecan yaratırken, seçime yönelik olarak da büyük bir ivmenin yakalanmasına neden olacak.
Ama, UBP içindeki “KLİK” buna fırsat vermiyor, bunu engellemeye çalışıyor.
Ve bu noktada “KLİK kime hizmet ediyor” diye düşünmemek olası değil.
Peki bunun nedeni ne, “KLİK” kendisini UBP yetkili organlarının ve tabanın üzerinde görecek gücü nereden alıyor?
Bu konuyu da ele alıp irdeleyeceğiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.