DOLAR 32,4796 0.2%
EURO 34,5629 0.18%
ALTIN 2.474,85-0,32
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT;  AP seçimlerinde “Birleşik Kıbrıs” hayali çöktü

Aydın AKKURT; AP seçimlerinde “Birleşik Kıbrıs” hayali çöktü

ABONE OL
28 Mayıs 2019 10:04
Aydın AKKURT;  AP seçimlerinde “Birleşik Kıbrıs” hayali çöktü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’ta yapılan AP seçimlerinde AKEL’den aday olan Niyazi Kızılyürek’in seçilmesi sonrasında içimizdeki bazı çevreler “Kıbrıs Türklerinin sesi Avrupa Parlamentosu’nda” diyerek bayram ederken, bu olayın perde gerisinde neler yaşandığını ve bundan sonra neler yaşanacağını gizlemeye çalışıyorlar.
Bunları anlatmadan önce AKEL ile Niyazi Kızılyürek’in seçim öncesinde yaptıkları açıklamaları hatırlatalım, Şöyle diyorlardı;
“Kızılyürek Kıbrıs Türklerini temsil etmiyor ve etmeyecek”.
Zaten oy oranlarına da bakıldığında da bu açıkça görülüyor. Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin değil, AKEL’in oylarıyla seçildi.
Yani, Kızılyürek’in Avrupa Parlamentosu’na seçilen diğer Rumlardan bir farkı yok. Rumlar gibi o da Avrupa Parlamentosu’nda Rum tarafının politikalarını savunacak, Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılmasını ve Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesini isteyecek. “Kıbrıs Türkleri azınlıktır ve azınlık olanlara siyasi eşitlik verilemez” diyecek.
Bunları da hep birlikte göreceğiz. Şimdi gelelim perde gerisinde yaşananlara.
CTP-AKEL İŞBİRLİĞİ
Kızılyürek’in adaylığı AKEL-CTP görüşmelerinde onaylandı. Seçim süreci boyunca da CTP yöneticileri KKTC’de Kızılyürek ile AKEL’in propaganda faaliyetlerini organize edip, yürüttü. CTP yayın organı YeniDüzen gazetesinin yöneticileri de “Kızılyürek İletişim Grubu”nu oluşturup, ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Seçim günü de oy sandıklarına seçmenleri organize edip, gönderdiler. Bu arada CTP’nin yönetiminde olan BRT’nin yaptıklarını da unutmamak gerekir.
ANA HEDEF
CTP’lilerin ana hedeflerinden biri de mümkün olduğunca çok sayıda Kıbrıslı Türk seçmeni oy sandıklarına taşımaktı. Hedefleri 30 bin ve üzeriydi. Bu kadar çok seçmeni oy sandıklarına taşıyabilselerdi, şimdi “Kıbrıs Türkleri Rum’la birleşmek istiyor, birleşik Kıbrıs gerçekleşti” diyeceklerdi.
Ama olmadı, başaramadılar.
“BİRLEŞİK KIBRIS” HAYALİ ÇÖKTÜ
Tüm gayretlerine rağmen, 81 bin Kıbrıslı Türk seçmenden sadece 5 binin biraz üzerinde Kıbrıslı Türk seçmen oy kullandı.
İşte bu da “birleşik Kıbrıs” hayalinin sonu oldu. Rum yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis de seçim sonrasında yaptığı açıklamada Kıbrıs Türk seçmenlerin çok azının oy kullandığına işaret ederken “ birleşik Kıbrıs için endişeli olduğunu” söyledi.
NEYİ BAŞARDILAR?
Bilindiği Avrupa Parlamentosu’nda bulunan 6 sandalyenin ikisi Kıbrıslı Türkleri ait. Ama bu iki sandalye Rumlar tarafından işgal edilmiş durumda.
Rum tarafı ise şimdi, Kızılyürek’in “Kıbrıslı Türk” olduğunu kullanıp, “Kıbrıslı Türkler AP’de temsil ediliyor” propagandasına başlayacak. Akıllarınca da dünyayı kandıracaklar.
Bunu ise sağlayan CTP ile AKEL oldu.
Bunun da başarı mı, yenilgi mi olduğunu da hep birlikte göreceğiz.
ELAM MESELESİ
AP seçimlerinde “birleşik Kıbrıs” mesajını veremeyenler, bir başka züğürt tesellisine sarıldılar.
“ELAM’ın sandalye kazanmasını Kıbrıslı Türkler engelledi” diyorlar.
Bunu diyenlere de acımak gerek. ELAM’ın seçimi kaybetmesinin Kıbrıs Türkleriyle bir alakası yok. ELAM sandalye kazanamadı ama oy oranını artırdı.
Bu da başka bir tehlike.
Ve sonuç olarak bir kere daha şunu belirtmek gerekir ki, oy kullanma hakkına sahip olan 81 bin Kıbrıslı Türk seçmenden sadece 5 bini oy kullandı. Bunların da kimler olduğu biliniyor.
Seçimin sonucu ise şu;
“Birleşik Kıbrıs” hayali çöktü…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.