DOLAR 32,5973 0.34%
EURO 34,7999 0.13%
ALTIN 2.513,361,18
BITCOIN 20932481,65%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt değerlendirdi;   Seçim ve Kıbrıs sorunu

Aydın Akkurt değerlendirdi; Seçim ve Kıbrıs sorunu

ABONE OL
30 Aralık 2017 19:13
Aydın Akkurt değerlendirdi;   Seçim ve Kıbrıs sorunu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki  7 Ocak günü yapılacak olan  seçim, bizzat Kıbrıs sorunu ile alakalı.  Rum-Yunan ikilisi ile emperyalist güçler bu seçimden çıkacak olan sonuca göre hareket edecekler.

Zaten, istedikleri sonucu ve hükümet şeklini oluşturabilmek  için çok büyük gayret  gösteriyorlar.  Bir taraftan kara propaganda ile algı operasyonları yürütülürken, diğer taraftan da oluk oluk  para akıtıyorlar.

Annan Planı ile ilgili referandum sürecinde olduğu gibi sendika ağaları ile  bazı sivil toplum örgütleri de devreye konuldu.  Parayla satın aldıkları  gazeteler ile TV kanalları da bunların tetikçiliğini yapıyor.

Ve, bu kez, ilk defa olarak bir seçimde  Kıbrıs sorunu konuşulmuyor.

UBP ile ulusal güçler  Kıbrıs sorununa ve yaklaşmakta olan  tehlikeye dikkat çekerken, CTP, TDP, BKP ve diğeri susmuş durumda.  Ağızlarına Kıbrıs sorununu almaktan kaçınıyorlar.  Kıbrıs sorununu gizleyip,  yalan ve iftiraya dayalı haberler ve algı operasyonlarıyla  halkı aldatmaya ve istedikleri  yöne yönlendirmeye çalışıyorlar.

Halbuki, bunlara göre “her meselenin nedeni Kıbrıs sorunu” idi.  “Kıbrıs sorunu çözülmeden hiçbir şey yapılamayacağını” söylüyorlardı.

Şöyle bir düşünün;

Geçmişte yapılan her seçimde, bunlar Kıbrıs sorununu  öne çıkarıp, “Çözüm hemen şimdi”, “Kıbrıs’ta çözüm engellenemez” , “Hedefimiz birleşik Kıbrıs” naraları atarak sokaklarda dolaşıyorlardı.

Şimdi ise tıs yok.

Kıbrıs sorununu ve çözüm şeklini ağızlarına bile almıyorlar.

Peki, neden?

Nedeni çok basit;

Halk, bunların “çözüm ve barış ” martavallarının boş  bir hayal olduğunu  gördü.   Halkımız bunun yanısıra Rum tarafının da çözüm istemediğini yaşayarak  anladı.

Dahası da var;

Bunlar “hemen şimdi çözüm” diyerek,  büyük tavizlerde bulundu. Bu tavizleri alıp cebine koyan Rum tarafı daha fazlasını istedi.  Sonuçta da, Başbakan  Hüseyin Özgürgün’ün de belirttiği gibi “Rum bunları tokatlarken” şunu dedi;

“Türkiye’nin garantörlüğü ve müdahale hakkı kalkmadan,  Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeden, Güzelyurt, Maraş, Karpaz iade edilmeden  çözüm olamaz.  Çözümde de azınlık olan Kıbrıs Türklerine siyasi eşitlik ve devlet yönetiminde söz hakkı verilemez.”

İşte, Rumların  bunlara attığı tokat bu.

Peki, şimdi ne yapacaklar?

Hangi yüzle ortaya çıkıp da “Rumlarla birlikte  Kıbrıs sorununu çözeceğiz”  diyecekler?

Bu seçim sürecinde de Kıbrıs sorununu ağızlarına almamalarının nedenleri bu;

Konuşmaya yüzleri yok.

Ama, eğer 7 Ocak sonrasında istedikleri hükümet şeklini oluşturabilirlerse, seyreyleyin  gümbürtüyü;

“Kıbrıs’ta barış engellenemez”, “Barış hemen şimdi”,  “Hedefimiz  çözüm ve birleşik Kıbrıs” naralarını atarak, sokakları dolduracaklar.

Ama, o günü boşuna bekliyorlar.

Bunu da hep birlikte göreceğiz.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.