DOLAR 32,3698 0.16%
EURO 35,0493 -0.16%
ALTIN 2.324,550,23
BITCOIN 2270483-0,92%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın  AKKURT;  Dr. İhsan Ali’den Niyazi Kızılyürek’e

Aydın AKKURT; Dr. İhsan Ali’den Niyazi Kızılyürek’e

ABONE OL
22 Ocak 2019 10:10
Aydın  AKKURT;  Dr. İhsan Ali’den Niyazi Kızılyürek’e
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enosis hedefli Kanlı Noel saldırılarından sonra, Rum bölgesinde yaşamayı tercih eden Dr. İhsan Ali, Kıbrıs Türk halkını en karanlık günlerinde arkadan hançerleyen kişidir.
Rum korumasında kendisini “Kıbrıs Türklerinin temsilcisi” olarak ilan eden Dr. İhsan Ali, Rum propagandasının aleti ve sesi olurken, Rum radyosunda yaptığı konuşmalarda TMT liderliği ile Türkiye’ye çok çirkin saldırılarda bulunurken, Kıbrıs Türklerine de “TMT’ye karşı isyan edin” çağrıları yapıyordu.
Kıbrıs Türk halkı ölüm ve kalım arasındaki ince çizgide mücadele ederken, Dr. İhsan Ali, “Kıbrıs Türklerinin temsilcisi” imzasıyla BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi üyelerine gönderdiği mektuplarda “Kıbrıs Türk halkının isyan ettiğini ve haksız olduğunu” söylüyordu.
Erenköy’deki Mücahitler ile bölge halkının denize dökülmesini engellemek için Türk uçakları müdahale ettiğinde ise BM Genel Sekreteri’ne şu ifadeleri içeren bir mektup gönderecekti;
“Türk uçaklarının müdahalesi tam bir barbarlıktır ve Türkiye en sert şekilde uyarılmalıdır”.
Dr. İhsan Ali daha sonra ise , Makarios’un danışmanı yapıldı. Yaptığı açıklamalarda da yine kendisini “Kıbrıs Türklerinin temsilcisi” olarak göstermeye devam etti.
Kendisine verilen görev bu idi. Bu görevi de başarıyla yerine getirdi. Ölümünden sonra ise Güney Kıbrıs’ta adına vakıflar kuruldu, büstü dikildi ve her yıl da Rum Yönetimi tarafından düzenlenen anma törenleri ile anılıyor.
Ne diyelim, Tanrı günahlarını affetsin.
Dr. İhsan Ali ile ilgili belgeleri “BİR İHANETİN BELESELİ- DR. İHSAN ALİ” adlı kitabımda görebilirsiniz.
Şimdi de gelelim, AKEL tarafından Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday gösterilen Niyazi Kızılyürek’e.
Niyazi Kızılyürek, Güney Kıbrıs’ta ikamet ediyor. “Kıbrıs Üniversitesi”nde öğretim görevlisi. Birleşik Kıbrıs sevdalısı olan Niyazi Kızılyürek, garantilere ve Kıbrıs’ta Türk askeri varlığına karşı. Bu konularda Avrupa başkentlerinde düzenlenen seminerlere ve konferanslara katılıyor.
Bu görevleri yerine getirirken Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiiadis’in danışmanlığını da yapıyor.
Hazıladığı “DUVARIMIZ” adlı sözde belgeselde de Türkiye, Türk askeri ve TMT’ye yönelik çok çirkin ifadeler yer alıyor. Bu çirkin ifadelere göre ise; Türkiye “işgalci”, TMT’ciiler ve Türk askeri “tecavüzcü”.
Bütün bunlara bakıldığında Dr. İhsan Ali ile Niyazi Kızılyürek’ün aynı yolda yürüdüğü görülüyor.
Biri Makarios’un danışmanlığını yaptı, diğeri ise Anastasiadis’in danışmanlığını yapıyor. Dr. İhsan Ali “Kıbrıs Türklerini temsil ettiğini” söylerken, Niyazi Kızılyürek de “Kıbrıs Türklerini temsil edeceğini” söylüyor.
Türkiye, Türk askeri ve TMT hakkında düşündükleri de aynı.
Ve soruyorum;
Tüm bunlar tesadüf mü?
Bunun yanıtını da siz verin.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.