FETÖ terör örgütünün Türkiye’de 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirdiği darbe kalkışmadan aylar önce, 2016 yılı başlarında KKTC hükümetine “FETÖ’nün terör örgütleri listesine alınması” talebi iletildi.
Ama her nedense, FETÖ “KKTC’deki terör örgütleri listesine” alınmadı. 15 Temmuz darbe kalkışması gerçekleştikten sonra ise FETÖ “KKTC terör örgütleri listesine” alındı.
Yani, tam 6 ay sonra.
Peki, bu 6 ay içerisinde neler oldu? FETÖ, “terör örgütleri listesine” alınmayıp, FETÖ’nün KKTC’deki yapılanması korundu mu? KKTC’deki FETÖ yapılanmasına bu korunmayı kim sağladı?
***
FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra, biz FETÖ’nün KKTC yapılanmasını gündeme getirip, gereken önlemlerin alınmasını istediğimizde ise bazı siyasiler “KKTC’de FETÖ yapılanması yoktur” diyerek ayağa kalktılar.
Ellerinden gelse, bizi susturacaklardı.
Ama ne var ki bazı yetkililer ile Büyükelçiler “KKTC’de güçlü bir FETÖ yapılanması olduğu” gerçeğini açıkladılar ve KKTC’deki FETÖ yapılanmasına karşı gereken yasal önlemlerin alınmasını talep ettiler.
Eski Büyükelçi Derya Kanbay düzenlediği basın toplantılarında KKTC’deki FETÖ yapılanmasına dikkat çekerken, KKTC’de FETÖ ile mücadelede gereken “Terörle Mücadele Yasası”nın çıkarılmasını talep ettiklerini açıklamıştı.
Ama olmadı.
KKTC Meclisi’ne gönderilen yasaların bir teki bile çıkmadı.
Bu arada Türkiye’de haklarında tutuklama kararı bulunan pek çok FETÖ mensubu KKTC’ye geldi ve Bakanlar Kurulu kararlarıyla KKTC vatandaşı yapıldı.
Peki, bu yasanın çıkmasını kim engelledi?
Sokaktaki sade vatandaş mı, yoksa siyasiler mi?
Elbette ki siyasiler.
Çünkü bazı siyasilerin FETÖ yapılanması ile derin ilişkileri var. Bunlar FETÖ tarafından finanse ediliyordu. Siyasi partilerin içerisinde de FETÖ yapılanmaları oluşturulmuştu.
Ve, hala daha bu yapılanmalar güçlü şekilde varlıklarını sürdürüyor.
FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışmasının 3’üncü yıldönümünde basın toplantısı düzenleyen Büyükelçi Ali Murat Başçeri de yaptığı açıklamalarda “KKTC’de FETÖ’ya karşı mücadelede tamamıyla başarıya ulaşılamadığını” belirtirken, bunun nedenini de şöyle açıklayacaktı;
“KKTC’de terörle mücadele yasası yok. Bu nedenle KKTC vatandaşı olan FETÖ’cülere yönelik olarak kovuşturma başlatılamıyor, bunlar tutuklanamıyor.”
Özetle belirtmek gerekirse, KKTC’de FETÖ ile mücadelede tamamıyla başarıya ulaşmak için terörle mücadele yasasının bir an önce çıkarılması gerekir.
Peki bunu kim yapacak?
Elbette ki siyasiler.
Ama her nedense, tüm uyarılara rağmen bu bir türlü olmuyor.
Peki bunun nedeni ne?
Bu konuyu ele almaya devam edeceğiz…
GÜNDEM
20 Kasım 2024SPOR
20 Kasım 2024GÜNDEM
20 Kasım 2024SPOR
20 Kasım 2024SPOR
20 Kasım 2024GÜNDEM
20 Kasım 2024GÜNDEM
20 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.