DOLAR 32,5821 0.31%
EURO 34,8252 0.19%
ALTIN 2.505,090,85
BITCOIN 20902421,53%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT;  FETÖ’nün “GAF OPERASYONU” ve Başsavcılık

Aydın AKKURT; FETÖ’nün “GAF OPERASYONU” ve Başsavcılık

ABONE OL
26 Ocak 2020 21:01
Aydın AKKURT;  FETÖ’nün “GAF OPERASYONU” ve Başsavcılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nde FETÖ yapılanmasına yönelik olarak yürütülen operasyonların daha da yoğunlaşarak gündeme gelmesinin beklendiği bu günlerde, polis içerisindeki FETÖ yapılanması yeniden harekete geçti.
Polis içerisindeki FETÖ yapılanması sahte haber siteleri ile sahte hesaplar oluştururken, FETÖ’ya yönelik operasyonları düzenleyen “ÖZEL EKİP” te yer alan polis subaylarına ve polislere yönelik, yalan, iftira ve sahte belgelere dayalı olarak çok çirkin ve seviyesiz bir saldırı kampanyası başlatıldı.
HEDEFLER
Bu çirkin ve seviyesiz saldırılarla da hedeflenen şunlar;
1- FETÖ operasyonlarını yürüten “ÖZEL EKİP”te yer alan polis subayları ile polisleri zan ve töhmet altında bırakıp itibarsızlaştırmak.
2- “ÖZEL EKİP”te yer alan polis subayları ile polisleri görevden aldırmak.
3- FETÖ’ya yönelik olarak yürütülen operasyonları durdurmak.
KKTC polisindeki FETÖ mensupları daha önceleri de bazı operasyonlar düzenlemiş ama başarıya ulaşamamışlardı.
FETÖ’NÜN “GAF” OPERASYONU
Son günlerde ise KKTC polisindeki FETÖ mensuplarının “GAF” isimli bir operasyon yürüttüklerini görüyoruz.
Peki bu operasyon ne?
İlk önce “AHMET GAF” adlı sahte bir hesap oluşturuldu. Bu sahte hesap üzerinden FETÖ operasyonlarını yürüten “ÖZEL EKİP”te yer alan polis subaylar ile polislere yönelik olarak gerçek dışı iddialar gündeme getirildi, haberler yapıldı.
Daha sonra bu sahte hesapta yayınlanan gerçek dışı iddialar ile haberler diğer haber siteleri ile gazetelere ve belirli makamlara servis edildi. Bu şekilde de algı operasyonları yürütüldü.
Ne var ki , hiç kimse bu sahte hesapta yer alan gerçek dışı iddialara ve haberlere değer vermedi, bunları dikkate almadı.
BAŞSAVCILIKTA NELER OLUYOR?
Ama ne var ki, her ne olduysa oldu ve KKTC Başsavcılığı harekete geçip, “AHMET GAF” adlı sahte hesapta yer alan iddiaların soruşturulmasını istedi. Bu doğrultuda da KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi.
Bu da oldukça dikkat çekici.
Bugüne kadar sahte hesaplar ve sahte haber sitelerinde Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Bakanlara, Milletvekillerine, Büyükelçilik mensuplarına, siyasilere, gazetecilere, iş adamlarına ve daha pek çok kişiye yönelik gerçek dışı iddialar karşısında sessiz kalan ve soruşturma açılmasını istemeyen Başsavcılık ne oldu da “AHMET GAF”’ın gerçek dışı iddialarını dikkate aldı ve bu çirkin iddialarla ilgili olarak soruşturma başlatılmasını istedi?
Sahte hesaplar ve sahte haber siteleri ne zamandan beri dikkate alınır oldu?
Vatandaş , polise gidip “bu haber sitesi veya bu hesap üzerinden hakkımda gerçek dışı iddialarda bulunuluyor, şikayetçiyim “dediğinde polis “ yasa yok şikayetinizi alamam, işlem yapamam” demiyor mu?
Peki şimdi ne oluyor?
Başsavcılık bu konuda açıklama yapmak zorundadır.
Açıklama yapılmadığı sürece de bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Çünkü bu olayla ilgili olarak dikkatler Başsavcılığa çevrilmiştir ve “Başsavcılıkta neler oluyor” sorusu ile bazı şüpheler gündeme gelmektedir.
Bu arada şunları da hatırlatmakta yarar var;
KKTC polisindeki FETÖ mensuplarına yönelik olarak operasyonları yürüten “ÖZEL EKİP” bugüne kadar 80 civarında polis hakkında soruşturma başlattı.
Bu soruşturmalar sonucunda bazı polisler meslekten ihraç edildi.
Haklarında soruşturma yürütülen 30 civarında polisin dosyaları ise hala daha Başsavcılık’ta bekliyor. Elde edilen bilgilere göre de bu dosyalar işleme konulmuş değil.
Başsavcılık bu konuda da açıklama yapmalıdır.
Bu dosyalar hala daha neden bekletiliyor?
TÜRKİYE’DE DE AYNI STRATEJİ
KKTC’de FETÖ yapılanmasının gündeme getirdiği “GAF” operasyonunun benzerleri Türkiye’de de yaşanıyor .
FETÖ operasyonlarını yürüten polis subayları ile hakim ve yargıçlar, biz de olduğu gibi FETÖ yapılanmaları tarafından yalan iddialar ve haberlerle itibarsızlaştırılıp, görevlerinden alınmak isteniyor.
Yani ülkeler farklı olsa bile FETÖ’nun stratejisi ve operasyonları aynı. Herşey birebir örtüşüyor.
BÜYÜKELÇİLERİN AÇIKLAMALARI
Eski Büyükelçi Derya Kanbay, KKTC polisindeki FETÖ yapılanmasına yönelik olarak 2018 yılında şu açıklamayı yapmıştı;
“KKTC’deki polis teşkilatına yönelik soruşturmalar devam ediyor. Bazı tedbirler alındı, soruşturmaların sağlıklı yürütülebilmesi adına şüpheli insanlar tali yerlere kaydırıldı. Ama şu ana kadar mahkemeye sevk edilmiş bir kişi yok.”
Büyükelçi Ali Murat Başçeri’nin de 2019 yılında yaptığı açıklama şöyle;
“KKTC’de FETÖ ile mücadelede tam bir başarıya ulaşılmış değil…KKTC Polis Müdürlüğü içerisindeki bir birim Türkiye’deki birimlerle işbirliği içinde soruşturma faaliyetlerine devam ediyor.”
KKTC Polis Müdürlüğü’nde soruşturulan polislerin “ne yapalım Türkiye’deki muhataplarımız onlardandı, biz bunun içinde bulunduk” dediklerinin anımsatılması ve bunun inandırıcı olup olmadığının sorulmasını üzerine de Büyükelçi Başçeri şöyle demişti;
“ Keşke öyle olsaydı.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.