DOLAR 32,5568 0.21%
EURO 34,9769 0%
ALTIN 2.456,760,86
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT;  Füze parçaları ve ne yapılmalı

Aydın AKKURT; Füze parçaları ve ne yapılmalı

ABONE OL
02 Temmuz 2019 09:20
Aydın AKKURT;  Füze parçaları ve ne yapılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’nin bazı bölgelerine düşen füze parçaları işbirlikçi takımının yeni saldırı aracı oldu.
Olayın nasıl gerçekleştiği, füzenin nereden atıldığı ve hedefin ne olduğu daha tam olarak belirlenmeden işbirlikçi takımı Türkiye ile Türk askerini hedef aldı.
Ne imiş?
“Kıbrıs hemen askersizleştirilsinmiş”.
Tabii ki buradaki “askersizleştirilme” sadece Kıbrıs’ta bulunan Türk askerini içeriyor. Türk askerini hedef alan işbirlikçi takımı, İngiliz üslerine, ABD askeri varlığına, Fransa’nın Güney Kıbrıs’ta üs kurma girişimlerine, Güney Kıbrıs’ın İsrail ve diğer ülkelerle yaptığı askeri anlaşmalara ses çıkarmıyor.
Bunları derdi sadece Türk askeri.
Sanki de füzeyi Türk askeri fırlattı.
Dahası da var, Rum-Yunan ikilisi ve emperyalist güçlerle bir olup “Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılmasını da istiyorlar.
Peki, Suriye’den fırlatıldığı ileri sürülen füze neden fırlatıldı?.
Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Güney Kıbrıs’taki İngiliz üsleri ile İsrail’den kalkan savaş uçakları Suriye’ye saldırıyor.
Yani, fırlatılan füzenin Türkiye ve KKTC ile bir alakası ve ilgisi yok. KKTC, Güney Kıbrıs gibi bir saldırı üssü değil. Türk askeri ise Kıbrıs’ta barışı ve güvenliği sağlıyor.
Ve yukarıda da belirttiğim işbirlikçi takımı bu füze meselesini Türkiye ile Türk askerine karşı saldırı aracı olarak kullanıyor.
Gökten başlarına taş düşse Türkiye’den bilecekler.
****
KKTC’nin çeşitli bölgelerine düşen füze parçaları bir kez daha göstermiştir ki, bölgemizdeki gerginlik ve askeri çatışmalar daha da yoğunlaşacak. Bu arada Doğu Akdeniz’de yaşanmakta olan gerginliği de unutmamak gerekir.
İşte, bu durumda da Türkiye’ye daha sıkı sarılmak gerekir. Türkiye’nin garantörlüğüne sahip çıkılırken, Türkiye ile savunma alanında yeni işbirliği geliştirilmeli ve Türkiye’nin KKTC’de deniz ve hava üslerinin bir an önce kurulması gerekir.
Güvenliğimiz açısından başka bir çıkış yolumuz da yoktur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.