DOLAR 32,5804 0.02%
EURO 34,9243 0.09%
ALTIN 2.425,67-0,17
BITCOIN 2174324-0,23%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt;  Hrisostomos’un Noel mesajı

Aydın Akkurt; Hrisostomos’un Noel mesajı

ABONE OL
28 Aralık 2017 13:46
Aydın Akkurt;  Hrisostomos’un Noel mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk halkını yok etmek için Rum-Yunan ikilisi ve Rum Ortodoks Kilisesi’nin önderliğinde başlatılan Kanlı Noel  saldırılarının yıldönümünde, Başpiskopos II. Hrisostomos’un hazırladığı  ve bütün kiliselerde okuttuğu “Noel mesajını” tarihe not düşmek adına aynen yayınlıyorum.

Bir din adamı olarak barıştan bahsetmesi gerek Hrisostomos, mesajında Rum halkına mücadele çağrısında bulunurken Türk ulusuna  öfke ve kin kusuyor.  Bu mesaj bize Rum zihniyetinin değişmediğini ve değişmeyeceğini gösteriyor.

İŞTE O MESAJ

“Sorunumuzun özünün toplumlararası ihtilaf değil istila ve işgal olduğunu unutmuş uluslararası toplumu ikna etmek için büyük bir çaba harcamamız gerektiğini biliyoruz. Beklenen Türk tepkilerini göğüslemek için maneviyata ve mücadeleciliğe de ihtiyacımız var. Ancak bilmemiz gerekir ki bunu tarihimiz bize öğretti esir halklar yalvarmakla ve veya istilacının duygularına seslenmelerle özgürleşemezler. İstilacıların yalvaranlara cevabı aşağılama ve onları yıkmaktır. Ne kadar zaman geçerse geçsin mücadele, planlı hareket ve sarsılmaz ısrar gerekir.

Fedakarlıklarımız dışında, savuşturmak için mücadele etmemiz gereken büyük Türkleşme tehlikesinin ötesinde, dikkatimizi yaşamakta olduğumuz ve milli köleleştirilmemize hizmet eden belirgin başka bir tehlikeye de odaklamalıyız. Halen tatmakta olduğumuz bu tür tehlikeler; demografik yıkım veya ekonomik kriz nedeniyle gençlerimizin yurtdışına kaçması, üretkenliğin bozulması, kültürel yozlaşma, Ortodoks geleneğin kimliğimizden kopması, dil değişimidir.

Bunlara bir de mülteci denilen çok sayıda Müslümanın Türkiye tarafından özgür bölgelere gönderilmesi nedeniyle milli çehremizin değişmesi tehdidi ekleniyor. Bütün bu ‘mülteciler’ buraya sadece bol keseden dağıttığımız yüksek ödenek için gelmiyor. Milli ve kültürel kimliğimizi değiştirmek üzere geliyor veya gönderiliyorlar.

Hükümeti, bütün siyasi liderliği ve halkı, yukarıda sayılan bütün bu tehlikelere duyarlılık göstermeye, bunlarla etkin mücadele edebilmek için birlik içerisinde sağlam bir cephe oluşturmaya çağırıyoruz.

Binlerce yıllık bir kültürün ağırlığına ve güzelliğine sahibiz. Bugün dünyanın kaderini belirleyen diğer halklar henüz insani bir toplumu değilken biz bu ülkede yaşıyor ve çok iyiydik. Bugün milli itibarımızı savunmada ve vatanımızı kurtarmada uyuşukluk gösteremeyiz. Atalarımıza karşı sorumluluğumuz var ve gelecek nesillere borçluyuz.

Bugünkü büyük yortuyu düşüncelerle ve milli davamızın gidişatından duyduğumuz kaygıyla kutluyor, herkese, özellikle göçmenlere, mahsurlara, kayıplara ve onların ailelerine sabır ve azim diliyorum. 2018’de Vatanımızı -Tanrı kutsasın- kurtarmak için çabalarımızı birleştirelim.”

 

 

Formun Üstü

 

 

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.