DOLAR 32,5163 0.21%
EURO 34,9558 0.46%
ALTIN 2.438,210,00
BITCOIN 2057294-0,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt hükümeti uyardı;  “Türkiye’ye hakaret eden gazetelere para veremezsiniz”
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Aydın Akkurt hükümeti uyardı; “Türkiye’ye hakaret eden gazetelere para veremezsiniz”

Aydın Akkurt hükümeti uyardı; “Türkiye’ye hakaret eden gazetelere para veremezsiniz”

ABONE OL
20 Temmuz 2019 17:42
Aydın Akkurt hükümeti uyardı;  “Türkiye’ye hakaret eden gazetelere para veremezsiniz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal güçlerin önde gelen isimlerinden, NACAK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt, yaptığı açıklamada hükümeti çok sert şekilde uyardı. “Barış Harekatı ile Türkiye’ye ve Türk askerine yönelik çok çirkin saldırı ve hakaretlerde bulunan gazetelere , Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına gönderdiği katkılardan para verilemeyeceğini” belirten Akkurt şöyle dedi;
“Dörtlü koalisyon hükümete döneminde, adrese teslim ihale şartları gibi, bazı gazetelere her ay 10-20 bin TL arasında devlet katkısı verilmesi kararlaştırıldı. Ulusal davayı savunan gazeteler ise bunun dışında bırakıldı. Ve bugün görüyoruz ki Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına gönderdiği katkılardan para alan gazeteler, Rum’un sözcülüğünü yapıp, her gün Türkiye ile Türk askerine ve ulusal değerlere yönelik, çok çirkin ve seviyesiz saldırılarda bulunuyorlar. Bu rezalete bir an önce son verilmelidir.”
Açıklamasında, Barış Harekatı’nın 45. yıldönümünde Barış Harekatı ile Türkiye ve Türk askerine yönelik çirkin saldırılarda bulunan gazetelerden örnekler de veren Akkurt, şunları ifade etti;
TÜRKİYE İLE TÜRK ASKERİNE ÇİRKİN SALDIRILAR
“Türkiye’nin gönderdiği katkılardan her ay para alan YENİDÜZEN gazetesinin genel yayın yönetmeni, Barış Harekatı için “Ah o kıyıya vurmuş kirler, “kurtulan ama kurtarıcıdan kurtulmaya çalışan yürekler” tanımlamasında bulunurken, yine aynı gazetenin yazarlardan biri de “ 1974’te sizi Kıbrıs’a getiren gemiler keşke batsaydı” diyebilmektedir. Yine para alan bir diğer gazete ise her gün Türkiye ile Türk askerini işgalcilikle suçlamakta, Türk askerinin Kıbrıs’tan gitmesini istemektedir.”
PARA ALAN GAZETELER AÇIKLANMIYOR
Akkurt, para alan gazetelerin açıklanmadığını da belirtirken, şöyle dedi;
“YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclis’te verdiği soru önergesinde hangi gazeteye her ay ne kadar para verildiğinin açıklanmasını istedi. Aradan yaklaşık bir ay geçmesine rağmen, hükümet bu konuda açıklama yapmaktan kaçınıyor. Çünkü rezalet ortaya çıkacak.”
RUM GAZETELERİ
Taşkent köyüne düşen füze parçaları olayında Rum basınında yaşananlara da dikkat çeken Akkurt, şunları söyledi;
“Taşkent köyüne düşen füze parçaları olayıyla ilgili olarak bazı Rum gazeteleri “Dohni” adı yerine “Taşkent” adını kullandılar diye Rum hükümeti tarafından “Türk propagandasına hizmet edemezsiniz” denilerek uyarıldılar ve “Taşkent” adını kullanan Rum gazetelerine devlet katkısı kesildi. KKTC’de ise devlete, ulusal değerlere , Türkiye ile Türk askerine çirkin saldırılarda bulunup, Rum propagandasına hizmet edenlere para veriliyor”.
HÜKÜMETİ UYARDI
Hükümeti de çok sert şekilde uyaran Akkurt, şunları söyledi;
“NACAK gazetesi olarak biz, devletten herhangi bir katkı almıyoruz ve almayacağız da. Halkımız büyük ekonomik sıkıntılar içinde kıvranırken, bizim böyle bir talebimiz yoktur. Biz halkımıza güveniyoruz ve sadece halkımızın verdiği destekle ayakta duruyoruz. Ama şunu belirtmekte yarar var; “Milliyetçi ve ulusalcı olduğunu söyleyen bu hükümet, Türkiye ile Türk askerine ve ulusal değerlerimize Rum ağzı ile çirkin saldırılarda bulunan gazetelere para vermeye devam ederse, ulusal güçler olarak bu hükümete karşı her ne pahasına olursa olsun, her yolu ve her yöntemi kullanarak büyük bir mücadele başlatacağız”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.