DOLAR 32,5407 -0.05%
EURO 34,8303 -0.17%
ALTIN 2.427,82-0,08
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt;  KKTC kumar baronlarının işgalinde mi?

Aydın Akkurt; KKTC kumar baronlarının işgalinde mi?

ABONE OL
23 Mayıs 2018 13:32
Aydın Akkurt;  KKTC kumar baronlarının işgalinde mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkede kumar sektöründe faaliyet gösteren kumarhanelerin tümünü aynı kefeye koymaya gerek yok.
Bunların bazıları yasalar çerçevesinde faaliyetlerini yürütürken, istihdam yapıyor, vergilerini de ödüyor.
Ama bazıları var ki, sahip oldukları çok büyük parasal güçle, ülke yönetimin, medyasını ve devletin kaynaklarını ele geçirmeye çalışıyor. Bu konuda da başarı sağlamış durumdalar.
Bunların polise kadar el uzattıkları ileri sürülürken, şimdi de yargıya el uzatmaya çalışıyorlar. Bunu da başarırlarsa ülkeyi “işgal” edecekler. Bu ülkenin tek hakimi olacaklar.
Bunun örnekleri de Latin Amerika ülkelerinde çok görülmüştü. Bu ülkelerde egemen olan kumar ve uyuşturucu baronlarına yok edebilmek için, büyük mücadeleler verilmişti.
Peki, tüm bunları ülkemizde yapan kimler?
Kumar baronlarının çok büyük parasal güce ulaşmaları yasa dışı bet-bahis ile başladı. Bunlara karşı gereken önlemler zamanında alınamadığı veya rüşvet başta olmak üzere çeşitli nedenlerle seyirci kalındığı için, kumar baronları gittikçe daha da güçlendi.
Yasa dışı işlerden kazandıkları para ile oluşan güçlerini korumak için de , ülkenin yönetimini ele geçirmeye kalkıştılar. Bunun da ilk yolu bazı siyasileri avlamak ve medyayı ele geçirmekti.
Öyle de oldu. Bazı siyasiler kumar baronlarının esiri olurken, sıra “beşinci güç” olarak adlandırılan medyanın ele geçirilmesine geldi. Matbaalar kuruldu, gazeteler çıkarıldı.
Ama ne var ki, sahip oldukları gazeteler etkili bir varlık gösteremeyince, diğer gazeteleri ele geçirme operasyonları başlatıldı.
Kumar ve kumar baronlarının yarattığı tehlikelere dikkat çeken gazeteler hedef alındı. Bu gazetelerin çalışanlarına çok yüklü transfer ücretleri teklif edildi. Bu gazetelerin hissedarlarına “hisselerini bize sat” teklifleri yapıldı. Bunların yanısıra, bu gazetelere yönelik olarak davalar açtırıldı.
Ama, her şeye rağmen, gerçek gazetecilik yapan ve kimseye boyun eğmeyen bu gazeteleri ele geçiremediler.
Eki, kumar baronları duracak mı?
Sanmıyorum, tüm güçleri ile saldırmaya devam edecekler.
Tabii ki özgür gazeteler de boş durmayacak. Kumar baronlarının isimlerini teker teker açıklayarak, bunları deşifre edecek. Kumar baronlarına karşı çok güçlü bir birliktelik oluşturulacak.
Çünkü, bu ülke bizim.
Biz nasıl ki, çocuklarımızın Rum boyunduruğu altında yaşamasını istemiyorsak, kumar baronlarının boyunduruğu altında da yaşamalarını istemiyoruz.
Böyle bir işgale de müsaade etmeyeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.