DOLAR 32,3878 0.16%
EURO 35,0590 -0.16%
ALTIN 2.324,480,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT;   KKTC’de FETÖ’nün kökü kazınacak

Aydın AKKURT; KKTC’de FETÖ’nün kökü kazınacak

ABONE OL
12 Eylül 2018 20:02
Aydın AKKURT;   KKTC’de FETÖ’nün kökü kazınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok fazla geçmişte değil,  31 Temmuz  2018  tarihli  “KKTC FETÖ’NÜN ÜSSÜ MÜ?” başlıklı makalemde şunları yazmıştım;

“FETÖ’nün, Türkiye’de 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe kalkışmasından sonra,  FETÖ’nün KKTC yapılanması da gündeme geldi.

Bu arada şunu da belirtmek gerekir ki, FETÖ’nün KKTC yapılanmasının tarihi 1990’lı yıllara dayanır.  Ama o günlerde kimse bunun farkında değildi.  Farkında  olanlar da çeşitli yöntemlerle susturuluyordu.  Bunun en açık örneği de KKTC polis  teşkilatında yaşanmıştı.

FETÖ’nün darbe kalkışmasından sonra ise, FETÖ   KKTC’de terör örgütleri listesine alındı. Buna göre de FETÖ’ye karşı etkili bir mücadele bekleniyordu.  Ama olmadı.  Çünkü, KKTC’de teröre karşı mücadelede gerekli olan yasalar yoktu.  Bu yasaların çıkarılması için uyarılarda bulunuldu. Ama her nedense bu yasalar hala daha çıkarılmış değil.  Durum böyle olunca da  KKTC’deki FETÖ yapılanması kamusal ve sivil alanda hala daha güçlü bir şekilde  varlığını sürdürüyor.

15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra,  FETÖ’nün en önemli isimlerinin KKTC üzerinden Güney Kıbrıs, Yunanistan ve çeşitli  Avrupa ve Arap ülkelerine kaçtıkları biliniyor.

Bu kaçışlar  hala daha KKTC üzerinden devam ediyor.  Bunun en son örneğini de tekne ile Yunanistan’a  kaçmaya çalışırken tutuklanan  FETO’cüler olayında gördük.

Peki, bu basit bir olay mı?

Elbette ki değil.

Çünkü bu olayın perde gerisinde büyük bir yapılanma ve organizasyon var.  Şöyle ki;

Türkiye ve  Gürcistan’da  hala da varlığını sürdüren FETÖ yapılanmaları ile  KKTC’deki FETÖ yapılanması ilişki içerisinde.  FETÖ’den arananlar  ilk önce KKTC’ye gönderiliyor.  Daha sonra  ayarlanan tekneler  KKTC’ye gönderiliyor ve  uygun zamanda kaçışlar gerçekleştiriliyor.

Peki, KKTC’de ayalarca kalan FETÖ’cüleri kimler barındırıyor, kimler kolluyor,  kimler finanse ediyor?  Tekneleri kimler buluyor ve organize ediyor.

Bunları ortaya çıkarmak zor değil,  ama her nedense  olmuyor.

Devam edelim.

15 Temmuz  darbe kalkışması  öncesinde ve sonrasında FETÖ’ye bağlı vakıflar ile şirketlerin KKTC’deki bazı hesaplara  milyarlarca Dolar gönderdikleri biliniyor. Bunlar MASAK raporları ile Türkiye’deki savcıların  hazırladıkları iddianamelerde de yer aldı.

Peki,  bu paraların KKTC’deki hangi hesaplara ve kimlere gönderildiğini  ortaya çıkarmak  bu kadar zor mu?

Elbette değil.  Ama her nedense bu da olmuyor.

Şimdi de kumar, finans, inşaat ve diğer sektörlere bakalım.  Buralardan,  Güney Kıbrıs ve Malta üzerinden FETÖ’ye çok yüklü miktarlarda  para aktarıldığı  biliniyor.

Peki, bunları da ortaya çıkarmak  çok mu zor?

Elbette ki değil, ama bir türlü olmuyor, yapılmıyor veya engelleniyor.

İşte,  Büyükelçi Derya Kanbay  “KKTC’de kamusal ve sivil alanlarda  güçlü bir FETÖ yapılanması var” deyip, uyarılarda bulunduğunda haksız  değil.

Devam edelim;

Bugüne kadar,  KKTC’deki FETÖ yapılanmasının  siyasi ayağına da hiç değinilmedi.  Zaten, sorun da burada başlıyor.

Çünkü, FETÖ   KKTC’deki siyasi partiler içerisinde hücreler oluşturmuş durumda.  İstedikleri zaman siyasi partileri karıştırıp, istedikleri zaman da hükümetleri baskı ve kontrol altına alabiliyorlar. Bunun da örnekleri çok görüldü.

İşte tüm bunları alt alta koyduğumuzda  “KKTC FETÖ’nün üssü mü?”  diye sormaktan kendimizi alamıyoruz.

Bu arada şunu da soralım;

Dünyanın pek çok ülkesinde FETÖ yapılanmaları yerle bir edilirken,  KKTC’deki FETÖ yapılanması neden hala daha çok güçlü?

KKTC’de bunları koruyanlar mı var?”

***

Bu yazımın üzerinden  yaklaşık bir ay sonra KKTC’de FETÖ operasyonları yoğunluk kazandı.   Gaziantep 8.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ davasında itirafçı olan kişinin verdiği ifadelerle de FETÖ’nün KKTC yapılanması ile bu yapılanmada yer alan isimler ortaya çıktı.

Yani, çember iyice daraldı.

Ve hep birlikte göreceğiz ki  bu ülkede FETÖ yapılanmasının kökü kazınacak…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.