DOLAR 32,5131 -0.1%
EURO 34,9592 0.32%
ALTIN 2.434,090,47
BITCOIN 2084060-0,90%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT;  KKTC’deki Ergenekon ihbarcısı  (1)

Aydın AKKURT; KKTC’deki Ergenekon ihbarcısı (1)

ABONE OL
03 Aralık 2018 11:35
Aydın AKKURT;  KKTC’deki Ergenekon ihbarcısı  (1)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ve CIA tarafından organize edilen ve FTÖ tarafından yürürlüğe konan “Ergenekon Kumpası” 2009 yılında genel seçimlerden hemen önce KKTC’ye servis edildi. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu, KKTC’de görev yapan komutanlar, TMT’ciler ve yurtsever gazeteciler “Ergenekoncu” olarak suçlanıyordu.
Bu kumpasa göre “KKTC Ergenekon’un üssü” idi ve KKTC’deki Ergenekoncular tutuklanıp Silivri’ye gönderilmeliydi.
O günlerde yaşananları herkes çok iyi hatırlıyor. O günlerde yaşananları da belgeleri ile birlikte hazırlamakta olduğum kitapta yayınlayacağım.
Sonuçta, Ergenekon davasının bir kumpas olduğu, CIA ve FETÖ tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden görülen davada Cumhuriyet Savcısı şu açıklamayı yaptı; “Ergenekon diye bir örgüt yoktur.”
Ama bu arada da yalan ve iftirayla pekçok kişi çok büyük acılar çekti, çok ağır bedeller ödendi.
Bu nedenle de yaşananları unutmamak, hatırlamak ve o ahlaksız kumpasta yer alan ajanları, ihbarcıları deşifre etmek gerekir.
***
Ergenekon ihbarcısı, 2001 yılında Ulusal Halk Hareketi’ni kurduğumuz günlerde yanımıza sokulmuştu. İyi bir aileden geldiği ve özellikle ailesinin TMT’ye yaptığı büyük hizmetler dikkate alındığında kuşkulanmak mümkün değildi.
Ama, benim büyük kuşkularım vardı.
O günlerde İstanbul’da yaşamasına ve ne iş yaptığı belli olmamasına rağmen, bolluk ve refah içerisinde yaşıyordu. Bir ayağı Çin’de, diğeri ABD ile Rusya’daydı. Türkiye’de ulusal çizgide yayın yapan ve sıkıntıda bulunan gazetelere ile TV kanallarına da bağışlarda bulunuyordu.
Bu da, bu gazeteler ile TV kanallarına sokulmanın bir yöntemiydi.
Bir müddet sonra, New York’tan bizi arayan bir görevli, “CIA ajanlarının telefonlarımızı dinlediğini ve takip edildiğimiz” bilgisini verdi.
Daha sonra ise, İstanbul’da bulunan ve Kıbrıs konusunda çok etkili olan bir kurumun başkanı bizi aradı ve şunları söyledi;
“Bu adama dikkat ediniz, her hafta sonu ABD Konsolosu’nun evinde, birlikte golf da oynuyorlar.”
Bunun üzerine İstanbul’a gidildi ve bu adam hakkında araştırma yapıldı.
Elde edilen bilgiler inanılmazdı.
Bu adam, kredi kartı dolandırıcılığı ve naylon fatura sahtekarlığı yanında, seks hatları da çalıştırıyordu. Yaptığı en büyük iş ise “kredi vereceğim” diyerek işadamlarını dolandırmaktı.
Bu bilgileri elde etikten sonra, bu adamı gazeteden uzaklaştırdık.
Bu kez de tehditlere başladı.
Meğer, İstanbul’da evinde misafir ettiği kişilerin gizlice video çekimlerini yapıyordu.
Bu kişiler arasında önemli siyasi kişiler de vardı. İstanbul’a giden gazetemizin yazarlarından birini de evinde misafir edip, tuzağa düşürmüş ve video çekimlerini de yapmıştı. Bunu da bize karşı tehdit olarak kullanmaya kalkmıştı. Bu da elimizde mevcut.
Tehdit ve saldırıların yoğunlaştığı günlerde, yakınlarımızdan bize yapılan telkin şu oldu;
“Bu adamı yakından izleyin ve yavaş yavaş uzaklaştırın.”
Öyle de yaptık.
Bu adam uzun süre KKTC’ye gelemedi.
KKTC’de Ergenekon kumpası günlerinde aniden ortaya çıktı. Akşam üzeri gazetenin manşetinin hazırlandığı saatlerde gazeteden çıkmaz oldu. Manşetin ne olduğunu görünce, soluğu KKTC’de Ergenekon kumpasını yöneten kişinin yanında alıyordu.
Peşine adam taktık ve kiminle görüştüğünü tespit ettik. O, takip edildiğinin farkında değildi.
Bir gece geç saatte biz arayıp, “eğer o haberi manşet yaparsanız sizi öldürecekler” dedi.
Kimin öldüreceğini sorduğumuzda ise “siz bilirsiniz” demekle yetindi.
Bu arada, gazetede konuşulanları dinliyor, Ergenekon kumpasını yöneten kişiye aktarıyor, bizi “KKTC’de Ergenekon’un başı” olarak ihbar ediyordu.
Bu arada, Ergenekon kumpasına karşı çıkan gazeteleri de satın almaya çalışıyordu.
Bunlar bizim bildiklerimizdi.
Meğer, bu adam İstanbul’da da bunları yapıyordu.
Bunları da sonradan öğrenecektik.
Yöneticileri ile yakınlık kurduğu Oda TV, İşçi Partisi ve Aydınlık gazetesi ile KKTC’de görev yapan komutanları da “Ergenekoncu” diye ihbar eden bu adamdı.
Oda TV, İşçi Partisi ve Aydınlık gazetesi yöneticileri ile pek çok komutanın “Ergenekoncu” diye tutuklanmalarını bu adam sağladı.
FETÖ savcıları, dikkat çekmemesi ve deşifre olmaması için bu adamı da sözde tutukladı ve bir saat sonra serbest bıraktı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.