DOLAR 32,5054 -0.12%
EURO 34,9837 0.4%
ALTIN 2.429,690,28
BITCOIN 2069048-4,01%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT;   Nasıl  bir hükümet ?

Aydın AKKURT; Nasıl bir hükümet ?

ABONE OL
13 Mayıs 2019 08:26
Aydın AKKURT;   Nasıl  bir hükümet ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkede 7 Ocak,2018 tarihinde yapılan genel seçimlerinde büyük bir oy farkıyla birinci gelerek, 21 milletvekili çıkaran UBP’nin , dışarıda bırakılarak, Dörtlü Koalisyon Hükümeti’nin kurulması, halkın iradesine karşı bir tutumdu.
O günlerde halkın iradesi UBP’nin hükümette olması yönündeydi.
Ama olmadı.
Çeşitli nedenler ileri sürülerek Dörtlü Koalisyon Hükümeti kuruldu, halkın iradesi çiğnendi.
Bu hükümetin kurulduğu ilk günden günden uzun ömürlü olmayacağı belli idi.
Bunun başta gelen nedenlerinden biri; koalisyon hükümetini oluşturan partilerin, Kıbrıs konusunda farklı siyasi görüşlere sahip olmalarıydı.
Bunu da “her siyasi parti Kıbrıs konusunda kendi görüşünü açıklayabilir ama bu hükümete bağlamaz” denilerek hasır altı etmeye çalıştılar, Kıbrıs konusunda bütün yetkiyi de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya devrettiler.
Diğer önemli bir neden ise, yolsuzlukla mücadeleydi. Seçim döneminde bu yönde yapılan açıklamalar unutulup, yerine getirilmezken, yolsuzlukla mücadele de hehangi bir başarı elde edilemedi. Aksine, yolsuzluk, adam kayırma, devlet olanaklarını peşkeş çekme devam etti.
Bu arada istikrar da sağlanamadı. Ülke çok ağır ekonomik ve sosyal sorunlar içinde kıvranırken, her hangi bir tedbir de alınmadı.
Maaşları ödeyebilmek için her gün zam yapmak, borçlanmak dörtlü koalisyon hükümetin mentalitesini oluştururken, halk perişan edildi, geçim sıkıntısına düşürüldü. Asgari ücretli, açlığa mahkum edildi.
Kapalı kapuılar ardında yapılan icraatlar neticesinde de koalisyon hükümetini oluşturan dört siyasi partinin birbirlerine güveni kalmadı. Halkın da zaten bunlara güveni kalmamıştı.
Sonuçta, Dörtlü Koalisyon Hükümeti dağıldı.
Şimdi sırada yeni bir hükümet oluşumu var.
Cumhurbaşkanı Akıncı bugün UBP, CTP ve HP genel başkanları ile görüşecek. Yarın ise TDP, DP ve YDP genel başkanları ile görüşme yapacak.
Akıncı, bu görüşmeler sonrasında da hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’a verecek.
Tatar da siyasi partilerle görüşmeler yapacak ve sonuçları UBP yetkili kurullarına aktaracak. Sonuçta da hangi siyasi parti ile koalisyon hükümeti kurulacağına karar verilecek.
En güçlü olasılık ise UBP-HP hükümeti olarak görülüyor. Tabii ki diğer seçenekleri de göz ardı etmemek gerek.
Zaten birkaç gün sonra nasıl bir hükümet kurulacağını hep birlikte göreceğiz.
Ama bu arada provokatörler ile “gazeteci” geçinen çoluk çocuk boş durmuyor. Yalan ve gerçek dışı haberlerle hükümet oluşumunu etkilemeye çalışıyorlar.
Tabii ki bunlara değer veren yok.
Burada önemli olan, Doğu Akdeniz ateş topuna dönerken, Kıbrıs konusunda kararlı bir duruş sergileyecek, ekonomik ve sosyal sorunlara bir an önce çare üretecek, sektörleri ayağa kaldıracak, halkın nefes almasını sağlayacak bir hükümet oluşturmaktır.
Ana görev bunlar olmalıdır…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.