DOLAR 32,3698 0.16%
EURO 35,0493 -0.16%
ALTIN 2.324,550,23
BITCOIN 2270483-0,92%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt;    Nereye doğru?

Aydın Akkurt; Nereye doğru?

ABONE OL
07 Mayıs 2018 22:34
Aydın Akkurt;    Nereye doğru?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye haklı bir şekilde Zeytin Dalı Harekatı’nı yürütürken, Doğu Akdeniz’de de Rum-Yunan ikilisi tarafından kaynaklanan büyük bir gerginlik yaşanıyor.Rum-Yunan ikilisi, emperyalist güçlerden aldıkları destekle, Kıbrıs’ın enerji kaynaklarına tek başına sahip çıkmaya çalışıyor, KKTC ile Türkiye’nin denizlerdeki haklarına el uzatıyor.Rum-Yunan ikilisi tüm uyarılara rağmen, “bizim egemenlik hakkımızdır” tek yanlı girişimlerini sürdürmekte kararlı. İşte bu durum da Akdeniz2de büyük bir gerginliğe neden alıyor. Buna paralel olarak da Kıbrıs konusuyla ilgili müzakerelerin yeniden başlaması için perde gerisinde büyük bir girişim yürütülüyor.Rum tarafı, “Türkiye, denizlerdeki egemenliğimizi tanımadığı sürece, müzakere masasına oturmayız” diyor. Türk tarafı ise “tek yanlı girişimlerinizi durdurun, görüşelim” diyor. Ama, Rum tarafının geri adım atmaya niyeti yok. Peki, böyle bir durumda müzakereler kaldığı yerden yeniden başlayabilir mi?
Oldukça zor. Daha önce, müzakerelerin başlaması için “Bulunacak çözüm, Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması ile Kıbrıs’ta Türk askeri varlığının sona erdirilmesini içermelidir” diyen ve bu yönde şartlar ileri süren Rum tarafı, şimdi de “Türkiye denizlerdeki egemenliğimizi tanımalı” şartını ileri sürüyor.
Buna da “ya kırk satır ya kırk katır” denir. Tabii ki bu da Türk tarafı tarafından kabul edilemez.Bu arada, müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik girişimlere de kısaca bakmakta yarar var. AB ile BM devreye girmiş durumda. BM Genel Sekreteri Anatonio Gutereres, müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik olarak “Danışman” atamak üzere. Bu “Danışman” Türkiye ile Yunanistan’da ve KKTC ile Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis’in sosyal içerikli bir yemekte bir araya gelmeleri için de girişimler sürüyor. Bu da, müzakerelerin yeniden başlamasından önceki adım olacak.Kıbrıs Türk tarafında ise dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. “Bizim Kıbros politikamız yok” diyen Dörtlü Koalisyon Hükümeti, Kıbrıs konusunda bütün yetkiyi Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bırakmış durumda. Başbakan Tufan Erhürman’da dün Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinden sonra, basın mensuplarının “Kıbrıs konusunda yeni bir vizyon belirlenecek mi” sorusuna şu yanıtı verdi; “Yeni vizyonu Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklaması” gerekecektir. Erhürman’ın bu açıklaması da yeni bir vizyonun hazır olduğunu göstermektedir.Peki, bu yeni vizyon nedir, bilen var mı? Kendileri biliyor ama halk bunu bilmiyor.Dileğimiz o ki bir sabah uyandığımızda büyük bir şokla karşılaşmayalım.
Bu nedenle de soruyoruz;
Nereye doğru?…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.