DOLAR 32,3400 0.23%
EURO 35,1184 -0.14%
ALTIN 2.306,031,27
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT ;   Nereye gidiyoruz?

Aydın AKKURT ; Nereye gidiyoruz?

ABONE OL
15 Mart 2019 11:44
Aydın AKKURT ;   Nereye gidiyoruz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik ve sosyal sorunların daha da büyüdüğü bu günlerde, ülkede kelimenin tam anlamıyla terör, anarşi ve kaos yaşanıyor.
Bütün bu olaylar karşısında vatandaş büyük bir tedirginlik ve huzursuzluk içinde. Devlete olan güven gittikçe sıfırlanırken, vatandaş ne yapacağını bilemiyor.
Çoğunluk “bana ne” diyerek köşesine çekilirken, “beni sokmayan yılan bin yaşasın” mentalitesi de egemen oluyor. Kimileri ise kendine göre tepkiler ortaya koyuyor. Kimi çevreler ise yaşanan bu olayları siyasi görüşleri doğrultusunda kullanmaya çalışıyor.
Bu arada son günlerde yaşanan olaylara bakalım.
***
Yasalara göre polis bir evde rama yapıyor. PKK terör örgütü propagandası yapan kitaplar ele geçiriliyor, zanlı mahkemeye çıkarılıyor. Bunun sonrasında ise bazı çevreler ayağa kalkıp, polise ve yargıya saldırıyor.
Bu olayı kullanan bir sendika ağası ise “kitapları yasaklayan Türkiye bizim garantörümüz olamaz, Türkiye’nin garantörlüğü kaldırılmalı” diyor.
Zaten istedikleri de bu. Bu olayı da bu şekilde kullanıyorlar.
Bunu , Türk ordusu içerisindeki bir avuç FETÖ mensubunun gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminde de görmüştük. O gün ayağa kalkan bu çevreler “darbe yapan Türk ordusunu Kıbrıs2ta istemiyoruz, Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli” demişlerdi.
Gelelim bir diğer olaya.
Karpaz’da bir köyde bulunan Atatürk büstü saldırıya uğradı. Bu, Kıbrıs’ta yaşanan ikinci olay. Birinci olayda Lefkoşa Girne Kapısı’nda bulunan Atatürk heykeli 1963 Aralık ayının son günlerinde Rum polisleri tarafından kurşunlanmıştı. Amaç ise provokasyondu. Aradan 56 yıl geçtikten sonra, Atatürk büstü saldırıya uğruyor.
Peki amaç ne?
***
Son günlerde hırsızlık, soygun, uyuşturucu, yasa dışı kumar, kundaklama , kurşunlama olayları ile cinayetlerde de bir atış yaşanıyor. Vatandaşların evleri, iş yerleri soyuluyor, İş adamları silahlı saldırıya uğruyor, öldürülüyor. Bunun son örneği de önceki akşam yaşandı. İş adamı Gökhan Naim evinin önünde silahlı saldırıya uğrayıp öldürüldü.
Faillerin yakalanmaması ile de polise ve devlete karşı büyük güvensizlik oluşuyor. Polis ile devlet ise çaresiz durumda.
Bazı çevreler ise bilinçli şekilde bu olayların sorumlusu olarak Türkiye’yi gösteriyor.
***
Toplumun birlik ve bütünlüğüne yönelik algı operasyonları ile provokasyonlar da gündemde. Toplum kutuplara ayrıştırılırken, “Türkiyeli-Kıbrıslı” ayırımcılığı sürekli olarak gündemde tutuluyor.
Toplumun birlik ve bütünlüğü darmadağın olmuş durumda.
Bu arada, Kıbrıs konusu kritik bir dönemeçte. Müzakerelerin kaldığı yerden başlaması için büyük bir dayatma var. Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması, Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılması ve KKTC’nin yok edilmesi hedefleniyor.
Ve, düşünmeden edemiyorum;
Son günlerde yaşanan olaylar buna mı yönelik ve nereye gidiyoruz?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.