DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2071475-2,26%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT;  Polisteki FETÖ Yapılanması ve Büyük Kumpas

Aydın AKKURT; Polisteki FETÖ Yapılanması ve Büyük Kumpas

ABONE OL
03 Şubat 2020 02:09
Aydın AKKURT;  Polisteki FETÖ Yapılanması ve Büyük Kumpas
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği darbe kalkışmasından sonra KKTC’de de FETÖ yapılanmasına yönelik olarak operasyonlar başlatıldı.
FETÖ’nün KTC’deki askeri yapılanmasına büyük darbe vurulurken, KKTC polisindeki FETÖ yapılanmasına yönelik olarak da soruşturmalar devam ediyor. Bu soruşturmaları da polis bünyesinde oluşturulan “ÖZEL EKİP” ile bazı savcılar yürütüyor.
Bugüne kadar da pek çok polis hakkında dosyalar hazırlanırken, bazı polisler de meslekten ihraç edildi.
Ama, daha sonra her ne olduysa oldu, bazı polisler hakkında Başsavcılığa gönderilen dosyalar hala daha bekletiliyor. Bu konuda da bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmış değil. Durum böyle olunca da kaçınılmaz olarak akla bazı sorular geliyor.
“AHMET GAF” OPERASYONU
Ve, tam bu sırada “AHMET GAF” adlı sahte bir facebook ve hesap oluşturularak, FETÖ soruşturmasını yürüten “ÖZEL EKİP”te yer alan polis subaylarına ve savcılara karşı yalan, iftiraya ve sahte belgelere dayalı olarak çok çirkin bir operasyon başlatıldı. Bu operasyon da “ÖZEL EKİP”te görevli polis subaylarını itibarsızlaştırmaya, görevden alınmalarına ve soruşturmaları engellemeye yönelik.
Bu operasyonun da FETÖ ile bağlantılı polislerin yaptığından da şüphe yok. Çünkü bu operasyonda kullanılan sözde bazı belgelerin polis içerisinde bazı kişiler tarafından hazırlandığı ve servis edildiği ortada. Bu da küçük bir soruşturmayla ortaya çıkarılabilir. Ama bu da yapılmıyor.
Devam edelim;
“AHMET GAF” adlı sahte hesap üzerinden “ÖZEL EKİP”te yer alan polis subaylarına yönelik olarak çok çirkin saldırılar yapılırken, Başsavcılık da bu çirkin ve gerçek dışı iddiaları dikkate alarak , “ÖZEL EKİP”te görevli polis subayları hakkında soruşturma başlatılması için Polis Genel Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi.
Bu da oldukça dikkat çekici bir olay.
KİMLER SERVİS EDİYOR?
Daha da dikkat çekici olan bir olay daha yaşandı. Başsavcılığın ,Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı basına servis edildi.
Peki kimin tarafından?
Bu olayla ilgili olarak da gazetemize bazı iddialar ve isimler ulaşmış durumda.
Yine devam edelim;
BÜYÜK KUMPAS
“AHMET GAF” adlı sahte hesabın kim veya kimler tarafından hazırlandığının ortaya çıkarılmasına yönelik olarak soruşturma devam ederken, bu kez polise ve Başsavcılığa, sahte belgeler ve sahte yazışmalar düzenlenerek ihbarda bulunuldu. Bu arada FETÖ’cü bazı polislerle yakın ilişkiler içerisinde bulunan ve bunlar tarafından korunan bir kişinin yayınladığı bir gazete de bu olayın tetikçiliğini üslendi.
Bu gazete de, hazırlanan sahte belgeler ile sahte yazışmaları yayınlayarak, FETÖ’nün hazırladığı “AHMET GAF” operasyonun üzerine yürüyen ve polisteki FETÖ yapılanmasını deşifre etmeye çalışan gazetecileri hedef gösterdi. “AHMET GAF” adlı sahte haber sitesinin bu gazeteciler tarafından hazırlandığını iddia etti. Bu da başka bir operasyondu.
TEHDİTLER BAŞLIYOR
Şimdi dikkatlice okuyun;
Bu operasyon devam ederken, “AHMET GAF” operasyonu ile polisteki FETÖ yapılanmasının üzerine yürüyen gazeteciler telefonla tehdit edildi. Bu gazetecilere “ ben falanca kişinin adamıyım, sizi gelip alacağız, ne yaptığınızı biliyorsunuz, hesap vereceksiniz” denildi.
Tehdit edilen gazeteciler de polise gidip, şikayete bulundular, tehditler savuran kişinin telefonunu verdiler. Polis, bu kişiyi buldu ama her nedense tutuklamadı.
EVLER BAS
Bunun hemen sonrasında ise başka büyük bir olay yaşandı.
Sahte ve düzmece belgelerle “AHMET GAF” adlı sahte hesabı hazırladığı iddia edilerek tetikçiler tarafından ihbar edilen gazetecinin evi polis tarafından arandı. Bu gazetecinin eşi ve çocukları büyük korku yaşarken, telefonlarına ve bilgisayarlarına el konuldu, polise götürüldü ve ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakıldı.
Tehdit edilen diğer gazeteci hakkında da “başkalarını tehdit etti” diye polise yalan şikayette bulunuldu.
BAŞSAVCILIK NE YAPACAK?
Bu ülkede FETÖ yapılanmasına karşı en büyük mücadeleyi veren diğer gazeteci de polise giderek, “Ahmet Gaf soruşturması devam ederken, sahte belgeler ve düzmece yazışmalarla benim adımı verip Ahmet Gaf olduğumu ileri sürüyorlar, bu yasalarımıza göre amme fesatçılığıdır, suçtur, şikayetçiyim” derken bunları yapanların isimlerini verdi.
Aldığı yanıt ise şu oldu;
“Şikayetinizi Başsavcılığa göndereceğiz, bakalım ne diyecekler.”
Ve, Başsavcılığın ne yapacağını hep birlikte göreceğiz.
POLİSTEKİ FETÖ YAPILANMASI HALA DAHA ÇOK GÜÇLÜ
Ve tüm bunlar bize gösteriyor ki, bu ülkede ve KKTC polisinde FETÖ yapılanması hala daha çok güçlü.
Bunlar, FETÖ yapılanmasına karşı soruşturmaları yürüten “ÖZEL EKİP”te görevli polis subaylarına yönelik operasyonlar düzenlerken, FETÖ yapılanmasının üzerine yürüyen gazetecilere de sahte belgeler ve sahte yazışmalarla kumpas kurabiliyorlar. Polisi ve Başsavcılığı da alet edebiliyorlar.
Bugün, Polis Genel Müdürlüğü ile Başsavcılığı arayıp, gelişmeler hakkında bilgi isteyeceğim.
Sonuca göre de elimizdeki bilgileri, isimleri ve bağlantıları teker teker açıklayacağız.
Bu kumpasın peşini bırakmayacağız.
Bu ülkede ne eşkıya ne de FETÖ’cüler hükümdar olamaz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.